Članovi Kluba borilačkih sportova " Balkan " Konjic: Edina Halilović i Ali Bajić do sada osvojili po tri Državna prvenstva

Članovi i članice Kluba borilačkih sportova Balkan iz Konjica na čelu sa trenerom Asmarom Imamovićem i ove godine nastavljaju sa sjajnim rezultatima.

Ovaj put na Državnom pojedinačnom prvenstvu u kick - boxingu u k - 1 stilu koje je održano u Sarajevu na kojem je nastupilo preko 200 takmičara iz 40 klubova, Edina Halilović je u kategoriji do 52 kg. osvojila zlatnu medalju, ovo je Edini treća titula prvakinje Bosne i Hercegovine ove godine u tri različite discipline.

I Ali Bajić je u kategoriji do 63, 5 kg osvojio zlatnu medalju i njemu je ovo treća titula prvaka Bosne i Hercegovine i tri discipline. Zaista sjajni uspjesi konjičkih sportista i oni su pravi sportski dragulji kickboxinga ne samo Bosne i Hercegovine već i puno šire.

" Prezadovoljni smo ostvrenim rezultatima u ovoj godini, velike čestitke našoj princezi kickboxinga kako je zovemo u Klubu, Edini Halilović i naravno i Aliju Bajiću koji će ako nastavi sa ovakvim radom i pristupom krajem 2019 godine zakoračiti i u profi vode ovog sporta ", kazao je trener KBS Balkan iz Konjica, Asmar Imamović


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)