IZNAD KONJICA NOVA ZORA SVIĆE Načelnik Bubalo odobrio projekat “Prvi konjički cener”

Povodom danas održanog sastanka u općini Konjic oglasio se istaknuti bh. maratonac i humanista, Mahir Mujić na svom Facebook profilu, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

“Obavještenje za javnost povodom organizacije prve konjičke trke na 10 kilometara „Konjički noćni cener“ 6. 7. 2019.

Dana 13. 5. 2019. u kabinetu Načelnika Općine Konjic Bubalo Emira održan je sastanak, gdje je Mahir Mujić inicijator trke „Konjički noćni cener“ predstavio svoj projekat.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik načelnika Vahid Alibegović i profesor Velid Gagula.

Sastanak gore navedenih trajao je dva i pol sata, a glavna tema je bila pojedinosti oko organizacije prve trke u Konjicu povodom Dana općine Konjic.

Nakon prezentacije projekta trke uslijedila je diskusija oko organizacije ovog jako bitnog projekta za Općinu Konjic.

Općina Konjic na čelu sa načelnikom Emirom je prepoznala jačinu ovog projekta, te se na sastanku konstatovalo da samo Općina Konjic za Dane općine Konjic može biti organizator ovog projekta sve dok se ne formira prva škola trčanja na području općine Konjic.

U toku sedmice formirati će se tim sportskih aktivista sa područja općine Konjic kojom će rukovoditi glavni inicijator Mujić Mahir i glavni asistent prof. Velid Gagula.

Općina Konjic će izaći maksimalno sa svim svojim resursima da bi se ovako veliki i značajni projekat održao u gradu na Neretvi.

Također će projekat podržati kroz finansijski dio, kako iz Budžeta, tako i od pomoći privrednika sa područja općine Konjic.

Zahvaljujemo se Načelniku Općine Konjic Bubalo Emiru i Općini Konjic.

Također se zahvaljujemo NVO VIPK Konjic za dosadašnju podršku.

Mahir Mujić”.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)