VELIKI ZNAČAJ ZA KONJIC Načelnik Bubalo pozvao Mahira Mujića da prezentira Prvi konjički noćni cener

Kako saznaje portal novikonjic.ba, Emir Bubalo, načelnik općine Konjic organizovat će početkom naredne sedmice prijem za istaknutog bh. maratonca-humaniste,

Mahira Mujića, inicijatora noćne trke „Prvi konjički cener 2019“ u sklopu programa povodom obilježavanja Dana općine Konjic.

„U toku sljedeće sedmice imati ćemo konkretne informacije dali će se Konjička trka na 10 kilometara stvarno održati tj. da li će općina Konjic dati sve potrebne dozvole. Ako sve bude kako treba i postignemo dogovor, odmah otvaramo prijave i ulazimo u završni dio projekta.“ – kazao je koordinator projekta, Mahir Mujić.

Prva noćna trka (dužine 10 kilometara) okupit će oko 500 trkača iz cijele Bosne i Hercegovine, oko 300 roditelja i oko 200 djece te će biti humanitarnog karaktera, a pratit će je oko 100 volontera, a prikupljeni novac usmjerit će se za učenike I i II OŠ Konjic za nabavku sportske opreme u dogovoru sa menadžmentima ustanova.

Podsjećamo, nedavno je u Konjicu organizovana stručno pripremljena prezentacija projekta “Konjički noćni cener”, kojoj su podršku pružili profesori Srednje škole Konjic, članovi Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja, Ženskog košarkaškog kluba “Konjic”, Atletskog kluba “Novi Grad”, turistička udruženja “Baccata Adventures”, “Raft-Kor”, “Kameno vrelo”.

Pored toga, Mahirov tim održao je i sastanak sa predstavnicima PU Konjic, koji su pružili podršku te ukazali na sigurnosne dozvole neohodne za realizaciju projekta koje organizator NVO VIPK treba prikupiti.

Podrška Mujiću dolazi sa svih strana, a u promociju projekta uključili su se i popularni bh. sportski ambasadori Amel Tuka, Damir Džumhur i Mirza Teletović. Sam projekat doprinosi velikoj promociji općine Konjic te stvara temelje za formiranje Škole trčanja u našem gradu i pokretanje mnogo pozitivnih sportskih priča u budućnosti.

Fotografija Mujića Mahira.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)