Konjički maturanati izveli defile gradskim ulicama, odabrani učenici generacije te miss i mister maturske večeri

Generacija maturanata 2018/2019. Srednje škole Konjic ponosno je izvela defile kroz Konjic uprkos kiši i tim činom obilježila kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon defila, održano je maturske večer na kojem su uručene nagrade za uspjeh te odabrani mister i miss večeri.

Titulu učenika generacije maturanata 2018/19. ponio je Benjamin Kraljušić, učenik Opće gimnazije. Učenik generacije stručnih škola je učenica Edina Grlica, a učenik generacije tehničih škola je učenica Đana Delalić. Titulu učenika generacije Opće gimnazije ponio je Armin Memić.

Miss večeri bila je Nađa teletović, učenica IV razreda medicinske škole, dok su njene pratilje bile Nejla Sultanić i Azra Mustafić.

Mister maturske večeri bio je Emil Fejzagić, učenik IV razreda gimnazije, dok su njegovi pratioci bili Sejo Ivković i Ermin Džajić.

U ime maturanata učenik Benjamin Kraljušić pročitao je pozdravno pismo maturanata koje prenosimo u cijelosti:

„Dragi moji prijatelji – maturanti, uvaženi profesori, cijenjeni gosti, izuzetna čast i zadovoljstvo mi je što ću vam pročitati u ime maturanata školske 2018/2019. Godine naše pozdravno pismo:

Večeras smo ovdje, u Domu kulture, u svečanim odijelima, dostojanstveni i spremni za korak u životu odraslih. Večeras poželimo jedni drugima sreću, jer pred nama je još jedna životna raskrsnica. Pred nama su putevi koji se gube u gužvi obaveza, briga, odgovornosti, poraza, ali i putevi pobjeda, uspjeha i ljubavi. Četiri godine usmjeravali ste nas kojim pravcem da idemo. Svaka vaša kritika i svaka vaša pohvala bila je smjernica. Hvala na lekcijama koje nisu bile dio nastavnog plana i programa. Hvala Vam što ste se trudili da postanemo učevni i ljudevni. Nadamo da ćete našu generaciju pamtiti i pominjati je drugima. A nas će naše grupne podsjecati na zajedničko provedeno vrijeme, koje će u budućnosti sve više i više dobijati vrijednost. Bili smo dio jedne velike porodice. Porodice koja je četiri godine, šest, a ponekad i sedam školskih časova dijelila četiri zida. A u njima i momente tuge, momente sreće, momente glupiranja i momente stroge ozbiljnosti. Dijelili smo olovke, dvolisnice, digitrone, a večeras podijelimo jedni drugima zagrljaje i srca. Podijelimo pjesmu i osmijeh. Podijelimo ovaj trenutak, jer je neprocjenjiv.

Večeras se zagrlimo i pjevamo iz sveg glasa. I Vi, profesori naši. Šaljete nas u budućnost sa osmijehom na licu i iskreno se nadam da Vas niti jednim postupkom nećemo razočarati i da ćemo imati na umu Vaše riječi koje će nam biti vodilje kroz životne borbe koje nam predstoje.

A vi, dragi moji prijatelji, nikada ne budite sami ni kad ste tužni ni kad ste sretni, jer jedna od bitnijih stvari koje smo naučili u srednjoj školi jeste da radimo kao tim i da dišemo kao jedno kad je najpotrebnije. Biti nekome prijatelj je najveći dar koji toj osobi možete dati.

I zato još jednom veliko hvala svim prijateljima koji su bili zeleno svjetlo na našim raskrsnicama.“

Amadeus Techno Shop je zaslužan za divne fotografije i ovom prilikom im se zahvaljujemo na podršci a našim maturantima želimo uspjeh u nastavku obrazovanja i života.

novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)