Printaj ovu stranu

HUMANITARNA TRKA Teletović, Džumhur i Tuka podržali održavanje "konjičkog cenera"

Mujić, koji inače učestvuje na velikom broju utrka humanitarnog karaktera prodavajući kilometre za pomoć oboljelima, prije nekoliko dana je dobio odbijenicu od Opštine Konjic za finansijsku pomoć "konjičkog noćnog cenera".

Međutim, Mujića to nije pokolebalo, već je odlučio sam krenuti u organizaciju ove utrke, na kojoj se očekuje više od 500 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz regije.

Njjegovim nastojanjima da Konjicu podari noćnu utrku i na taj način dodatno promoviše grad, pridružili su se i Mirza Teletović, nekadašnji NBA košarkaš i trenutni predsjednik KS BiH, koji je sentimentalno vezan za ovaj grad i svaku inicijativu, koja podrazumjeva sport i rekreaciju, u startu podržava.

"Konjic zaslužuje da bude prepoznat kao grad koji voli sport, a ova utrka je idealna prilika da grad dodatno oživi", rekao je Teletović, koji će, ukoliko 6. jula, za kada je planirana utrka, bude u BiH, doći na otvorenje "konjičkog cenera".

Naš najbolji teniser Damir Džumhur, baš kao i Teletović, gaji posebne osjećaje prema Konjicu, s obzirom na to da je njegov otac Nerfid i rođen u ovom gradu.

"Svaki mladi čovjek, koji nastoji da učini nešto vezano za sport u svom gradu, ima moju podršku. Još ako je to u Konjicu, kojeg jako volim i uvijek sa radošću posjetim, onda je jasno da ću dati podršku održavanju ove manifestacije", kazao je Džumhur.

Bh. atletičar Amel Tuka u julu vjerovatno neće biti u BiH, ali će podršku Mahiru Mujiću i njegovim nastojanjima da organizuje ovu humanitarnu utrku, davati preko društvenih mreža.

"Vjerujem da će se utrka u Konjicu održati, uprkos problemima sa kojima se organizator susreće. Mahir Mujić je momak koji bez pogovora pomaže svima i najmanje što mi ostali možemo uraditi jeste da pomognemo njemu da organizuje 'Prvu konjičku noćnu trku'", riječi su našeg najboljeg atletičara.

Mahir Mujić (Foto: Facebook)
Mahir Mujić (Foto: Facebook)


Podsjetimo, Mahir Mujić se atletikom bavi iz ljubavi. On trči i kako bi vratio osmijeh na lice najmlađim Bosancima i Hercegovcima koji biju najteže bitke, one za život. Mahir je maratonac i humanista velikog srca, čovjek koji prodaje kilometre, a onda prikupljenim novcem pomaže bolesnoj djeci.

Inače, punu podršku za ovaj događaj Mujić je dobio i od najaktivnije NVO "Volonteri i prijatelji konjičke regije", čiji predsjednik Adis Muhibić najavljuje učešće više od 100 volontera Konjica.
Fotografija Mujića Mahira.
klix.ba-novikonjic.ba
ocijeni
(4 glasova)