Printaj ovu stranu

Gdje su i šta danas rade konjički učenici generacije ?

Prenosimo jedan tekst našeg novinara iz 2014-te godine, tekst je objavljen 1.6.14., tj. prije pet godina, ali ideja je i danas vrlo aktuelna. Ovaj grad ima mnogo uspješnih i zaboravljenih ljudi, u raznim oblastima, koje bi trebalo organizovati i uključiti u razvoju grada, za dobro svih građana, za bolji i ljepši Konjic.

Biti učenik generacije Srednje škole nije mala stvar. Da bi bili najbolji od najboljih, treba imati više raznih osobina i zadovoljiti stroge kriterije u nastavi kao i van nastave. Formula za uspjeh je, kažu, dobro planiranje i racionalno korištenje vremena, te rad, rad i samo rad. Gdje su i šta danas rade konjički učenici generacije ?

Šampioni znanja, tj. učenici generacije Srednje škole bili su : Amela Ćorić, Žanesa Handžar Ljevo, Elvisa Bećirović, Mirna Čukle Habibija, Dubravka Kovačić, Selma Jahić i dr.

Počev od 2005.godine to su: Mersida Čutahija – Sitar, Jasmin Alić, Vedrana Alagić, Ajdin Herić, Elma Begić, Selma Herić, školske 2010/11. učenik generacije bila je Berina Zatega, slijedećih godina Mahir Proho, Amar Abaza i ove godine Aldina Veljković.

Čestitamo i predlažemo da općina godišnje okupi sve svoje najbolje učenike, kao i sve uspješne Konjičane i Konjičanke, da ih povezuje, promoviše i, na radost i korist svih nas, na razne načine uključi u razvoj grada, Mnogi od njih su svjetski priznati stručnjaci i doktori nauka u oblastima medicine, ekonomije, mašinstva, elektrotehnike, hemije, građevinarstva i sl. Oni su naš ponos, oni su najbolji ambasadori Konjica u svijetu, oni su tu, tu je naš prijedlog, a tu su i oni što odlučuju o svemu tome.

Mirsad Čukle / Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)