KADA OPĆINARI ZAKAŽU: Rukovodstvo NVO VIPK prihvatilo inicijativu Mahira Mujića za organizaciju „Prve konjičke noćne trke 2019“

Foto: Novikonjic.ba Foto: Novikonjic.ba

Na danas održanoj 13. e-sjednici Upravnog odbora udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) prihvaćena je inicijativa sugrađanina, Mahira Mujića, bh. rekreativnog trkača maratona i dokazanog humaniste, da se ova NVO uključi kao glavni organizator projekta “Prva konjička noćna trka” planiran za 6. juli 2019. godine u Konjicu.

“Moja je velika želja da projekat uspije. Vidim i primam samo riječi podrške svojih prijatelja kako u Konjicu tako i širom domovine. Imao sam jako bitan sastanak sa Adisom Muhibićem, predsjednikom NVO VIPK-a, koji će osigurati oko 100 volontera na trci koja će biti duga 10 kilometara. Hvala svima koji prepoznaju važnost ovog projekta za grad i građane Konjica. Malo je vremena i idemo raditi.” – poručio je Mujić, inače dobitnik laskave titule “Muškarac godine 2018”, kao maratonac i humanista koji “prodaje kilometre” i tako pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Podsjećamo javnost, Mahir Mujić imao je obećanja za svoj projekat još od javne rasprave za prijedlog Budžeta općine Konjic za 2019. godinu, ali je u nedavno upućenom email kojeg potpisuje Vahid Alibegović, pomoćnik načelnika za finansije, obaviješten kako nisu u mogućnosti obezbjediti organizaciju događaja povodom Dana općine Konjic.

"U cilju doprinosa razvoju i promociji zdravog i sportskog načina života rukovodstvo našeg udruženja prihvatilo je prijedlog i odmah iza praznika startamo sa pripremnim aktivnostima. Naš član Sejo Ivković, vodit će projekat ispred udruženja, a ja lično i u ime VIPK-a pozivam čelne ljude lokalne općinske administracije, sve sportiste, privrednike i dobre ljude Konjica, da prepoznaju značaj ovog događaja za naš grad i zajednicu te pruže podršku Mahiru Mujiću i konjičkim volonterima.” – kratko je izjavio za naš portal Adis Muhibić, predsjednik VIPK-a.

Ovaj veliki sportski događaj okupit će oko 500 učesnika – trkača iz cijele Bosne i Hercegovine i regije te će nesumnjivo obilježiti ovu godinu kao najveća sportska manifestacija Konjica te poslati snažnu poruku o sportskom duhu, humanizmu i toleranciji našeg grada.

VEZANA VIJEST: http://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/6145-mrtva-trka-konjickih-opcinara-otvoreno-pismo-mahira-mujica

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)