KONJIC: Održana Skupština NVO VIPK – počasna gošća Ayaho Oki (Ataše Ambasade Japan)

FOTO: Novikonjic.ba (E.Ć.) FOTO: Novikonjic.ba (E.Ć.)

KONJIC - Večeras je u “Gradskoj” redovnu godišnju Skupštinu održalo Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, kojoj su uz članove udruženja prisustvovali Ayaho Oki iz Atašea Ambasade Japana, Namik Džaferagić, vlasnik Melody Art Caffe-a te novinari portala Novikonjic.ba Ismet i Enver Nimanović iz Konjica.

Ayaho Oki, na Skupštini VIPK-a, rekla je - Sve pohvale za rad volontera u borbi za sve građane, za bolji i ljepši grad, za koheziju grada, za vraćanje međusobnog povjerenja ljudi. Govoreći o iskustvima Japana, kazala je da se tolerancija, uvažavanje drugog i drugačijeg počinje razvijati od porodice i škole.

Namik Džaferagić, koji veći dio poslovnog vremena provodi u Istanbulu (Turska) večeras je potpisao pristupnicu u članstvo volontera te naglasio, da sa oduševljenjem već dvije godine prati rad udruženja. Govoreći o produbljenju saradnje najavio je zajedničke projekte u skoroj budućnosti sa mladim konjičkim talentima u muzici i umjetnosti. Pored Džaferagića večerašnje pristupnice za članstvo u VIPK potpisale su Džejla Balić i Jadranka Omeragić, što su prisutni nagradili aplauzom.

Izvještaj o radu u prošloj godini podnio je predsjednik VIPK-a, Adis Muhibić, koji je na kraju prezentacije zahvalio svima koji podupiru rad volontera u Konjicu. Muhibić je govorio i o finansijskim aspektima rada udruženja.

Prijedlog Programa rada za 2019. godinu predstavila je Semira Jablić, zamjenica predsjednika VIPK-a nakon čega su delegati izvještaj za prošlu godinu, financijski plan i plan rada za 2019. godinu jednoglasno usvojili.

Predsjednik Skupštine, Mustafa Kurtić obratio se prisutnima te ocjenio rad VIPK za pohvalu, a uz Kurtića obratili su se još i Elvira Ćosić, zamjenica predsjednika Skupštine, koja je pohvalila izvještaje te članovi Mirsad Čukle, Behir Balić i Šerif Korić.

Regionalno prepoznatljivi u akcijama za malog čovjeka aktivisti Udruženja VIPK predstavljaju najjaktivniju NVO organizaciju u Konjicu i njihove djelatnosti još od 2006. godine su kontinuirano usmjerene na izgradnju čovjeka i zajednice

Oni su istinski entuzijasti i građani kakvi se rijetko sreću u Bosni i Hercegovini u borbi za bolji i ljepši grad, povećanje kvaliteta života, bezbjednosti djece.

U promociji svih ljepota i vrijednosti općine Konjic svojim volonterskim radom postali su virus koji je probudio mnoge uspavane i doprinijeo izgradnji ljudskih vrednota čije akcije i dalje bude dobro u ljudima.

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)