IBRO HERO: Izgubili jesmo, ali ostajemo pobjednici

Pametni ljudi kažu: nije sve u novcu, ima nečega i u zlatu.
A zlato su ovi momci što danas ostaviše Klis u životu.
Vi, fudbaleri FK Klis, povezali ste oboljele arterije poput najsposobnijeg hirurga. Pokazali ste da je moguće okupiti sve Klišane na jednom mjestu, poput najvećeg vojnog stratega. Ostavili ste srce na terenu baš kao u najljepšoj ljubavnoj pjesmi. Unijeli ste optimizam na prostore Neretvice kao da ste iz miljea najvećih moralista.
Pokazali ste drugima da se radom, odricanjem i disciplinom može napraviti i više od čuda. A kažu, čuda ne postoje. Prosvijetlili ste dušu i tijelo svakog Klišanina kao da ste završili Teološke nauke. Skromnim budžetskim novcem, u odnosu na vaš sportski uspijeh, oborili ste naučne teze na kojima počiva ekonomija a koja kaže koliko para toliko muzike.
Svojom prefinjenošću, zajedno sa navijačima, pokazali ste sportskoj javnosti u BiH da se fudbal voli i igra a navijačkim huliganima sa bosanskohercegovačkih stadiona pokazali ste put prema svlačionici, tamo im je i mjesto. Sačuvali ste kontinuitet Klišanskog domaćinskog odnosa i gostoprimstva prema današnjim gostima iz manjeg BH entiteta. Vi ste i više od toga ali je prostor i suviše mali da bi sva vaša posebnost mogla da stane na ovom mjestu.
O vama će pisati književnici, filozofi i sociolozi a najljepše pjesme o vama pisat će usamljeni pjesnici.
Još jednom, danas je bilo veličanstveno pripadati porodici koju je rodila majka Klišanska.
HVALA VAM NA TOME!
Ibro HERO (Facebook)

ocijeni
(0 glasova)