SPORTSKO-EDUKATIVNI CENTAR KK IGMAN: Održan uspješan karate seminar i polaganje za učenička zvanja

U prostorijama sportsko-edukativnog centra Karate kluba "Igman" u nedjelja 17. februara organizovano je polaganje za učenička zvanja u karateu.

Učenička zvanja bijelo-žuti pojas uspješno su položili sljedeći karatisti: Kašić Imran, Potur Amar, Bajić Ejdi Hasan, Žiko Velid, Mušinović Davud, Šoto Fedal, Begeta Asija, Bubalo Amer i Halilović Ensar. Oranž pojas uspješno su položili: Pribinja Belma, Agić Aida i Potur Sara.

"Čestitamo svim karatistima posebno Bajić Ejdi Hasanu i Pribinja Belmi koji su proglašeni najboljim od strane Komisije za učenička zvanja Karate saveza Federacije BiH u sastavu: Zenid Ajnadzić, Bajrović Muamer i Bilanović Aladin." - ističu iz Karate kluba Igman.

"Nakon polaganja za učenička zvanja održan je seminar u katama i borbama za sve karatiste, a voditelji su bili: Arnela Odzaković- Bunur, legenda karate sporta u BiH, zlatna medalja na Svjetskim igrama - Tajvan, višestruka osvajačica medalja sa Svjetskog prvenstva, brojnih Evropskih, Balkanskih, Mediteranskih prvenstava, višestruka prvakinja BiH, sportašica BiH... Zenid Ajnadzić, bivši Reprezentativac BiH u katama, federalni sudija u ovom sportu. Seminaru su asistirali: Bajrović Muamer, bivši reprezentativac BiH u borbama, federalni sudija u karateu, Sanin Bunur, profesor sporta/ majstor karatea, trener u KK Randori- Sarajevo. Prisutni 50-tak karatista, majstori karatea iz ovog Kluba, najbolji i perspektivni članovi, kao i njihovi roditelji su bili prezadovoljni ovim velikim događajem i njegovim značajem za budućnost u odgoju i obrazovanju mladih karatista grada Konjica i daljih postizanja vrhunskih rezultata." - saopćeno je iz Karate kluba "Igman" Konjic.

Fotografija Aladina Bilanovica.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)