SDA HNK: Održana 34. redovna sjednica Izvršnog odbora

FOTO: SDA HNK, FB FOTO: SDA HNK, FB

IO SDA HNK u Mostaru je održao 34. redovnu sjednicu, koja je na dnevnom redu imala analizu realizacije zaključaka sa prethodne sjednice, presjek aktuelne političke situacije, informaciju o stanju u općinskim organizacijama, planiranje i predlaganje zastupnika SDA HNK za popunu radnih tijela Skupštine HNK i tekuća pitanja.

U analizi aktuelne političke situacije razmatrani su stanje i politički odnosi u HNK, presjek i analiza stanja izbornog i postizbornog procesa u ovom kantonu, te planovi za nadolazeću 2019. godinu. Predsjednik Mušić istakao je brojne pozitivne parametre koji su pokazatelji dobrog i sihnoriziranog djelovanja Vlade i Skupštine HNK, uključujući povećanje broja zaposlenih, nova ulaganja, brojne infrastrukturne projekte, razvoj i porast turističke ponude itd.

Nakon višesatne rasprave, IO KO SDA HNK formirao je više zaključaka kojima su tačno precizirane aktivnosti stranke u narednom periodu predstavnika SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti kantona, kao i smjernice ostalim izabranim kadrovima. IO KO SDA odredio je prioritete koji se trebaju planirati i realizirati u 2019. godini u radu Vlade i Skupštine HNK, te su precizirane smjernice i fokusi u političkom djelovanju.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)