OV KONJIC: Ako imate volje, pomozite političarima da "krehnu" od prve i imaju Program rada za 2019.

Predsjednik OV Konjic, Ibro Halilović pozvao je građane, privredne subjekte, pojedince, udruženja i koga sve ne, da se jave sa prijedlozima oko toga kako i na koji način da se pripremi Program rada OV Konjic za 2019. godinu.

Piše, da je tako predvidio član 51. Poslovnika o radu OV Konjic.

Koliko zaista političari slušaju građane koji se odazovu i žele participirati prijedlozima te koliko sve to ima smisla, svjedoči i dopis Kućnog savjeta iz ulice Maršala Tita broj 58 A/B od prošle godine, gdje se predsjednik Halilović nije ni udostojio da uputi odgovor, zahvalnost ili šta već, makar kurtoazije radi.

„Kućni savjet zatražio je od g. Halilovića da poštuje zakon i građane koji traže poštovanje zakona, a ne kao do sada da nam ignoriše zahtjeve građana čime spriječava ostvarivanje građanskih prava kroz mjesnu zajednicu Centar. Mi smo tražili da se uvrsti tačka mjesne zajednice i to ponovo tražimo i šaljemo dopis.“ – kazao je za portal Novikonjic.ba, Behir Balić, predsjednik Kućnog savjeta.

Gledajući kroz ovaj slučaj, teško je očekivati da će u Novoj 2019. godini odnos prema građanima biti profesionalniji i korektniji. A, za to vrijeme ponosno stoje uokvireni certifikati po zgradi općine Konjic koji govore o tome kako neko profesionalno ispunjava standarde i svašta nešta.

Novikonjic.ba ipak, poziva građane da ne odustaju i budu aktivni članovi zajednice te do 28. 1. 2019. godine dostave svoje prijedloge i inicijative OV Konjic, jer ko zna – možda ovaj put „krehne“ iz prve?

Fotografija Novikonjic.ba.

Fotografija Novikonjic.ba.

Fotografija Novikonjic.ba.

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)