Paket „Brze pošte“ HP Mostar dostavljen dronom

Foto: HP Mostar Foto: HP Mostar

Pilot-projekt dostave paketa „Brze pošte“ putem bespilotne letjelice demonstrirala je Hrvatska pošta Mostar u sklopu SPARK Multirotor Challenge – utrke dronova.

U projektu koji HP Mostar razvija u suradnji sa Spark poslovnim parkom Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj Hrvatske pošte Mostar, pokrenuo je na natjecanju dronova koje je održano u Mostaru letjelicu putem tableta. Letjelica s teretom „Brze pošte“ je poletjela i slijedila programiranu rutu leta. Dolaskom na odredište bespilotna letjelica ispušta teret – paket „Brze pošte“ koji se prizemljuje na predviđeno mjesto, a letjelica se vraća na početnu poziciju. Ovaj pilot-projekt napravljen je s ciljem promocije nove usluge „Brza pošta“ koju je nedavno pokrenula Hrvatska pošta Mostar.

Usluga „Brza pošta“ dostupna je na cijelom prostoru BiH i temeljena je na infrastrukturi tri poštanska operatora s rokom dostave od 24 sata u sve bh. gradove. Od 1. listopada usluga počinje s radom u punom opsegu. Hrvatska pošta Mostar ulaganjem u razvoj novih usluga i proizvoda nastoji stvoriti pretpostavke za budući razvoj te zadržati pozitivne trendove poslovanja koje bilježi u proteklih godinu dana.

– Vidjeli smo demonstraciju dostave paketa „Brze pošte“ putem programirane rute te isporuku paketa na ciljanu poziciju. Ovo smatramo prvim važnim korakom u razvoju tehnologije dostave paketa putem bespilotnih letjelica. Ovakav način sigurno predstavlja budućnost te će Hrvatska pošta Mostar zajedno s partnerom SPARK poslovnim parkom nastaviti razvoj i usavršavanje ovakvih projekata. – izjavio je Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj.

– Radujem se prvoj isporuci paketa “Brze pošte” dronom, koju smo ostvarili s našim partnerima Hrvatskom poštom Mostar. Mi u SPARK grupaciji ljubitelji smo dronova: imamo zastupništvo DJI dronova, razvijamo prototip dostavnog drona, kao i softversko rješenje za automatizirani video-nadzor. S Hrvatskom poštom imamo još puno razgovarati i vjerujem kako će naše partnerstvo jačati. – izjavila je Andrea Čordaš, direktorica tvrtke SPARK poslovni park.

Preuzeto sa: Mostarski.ba/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)