Konjička žičara bi bila generacijski projekat za naš grad - inicijativa vijećnika Ajdina Tinjaka (SBB)

Na održanoj 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Konjic, u okviru diskusije o Nacrtu Budžeta općine Konjic za 2019. godinu vijećnik SBB-a Ajdin Tinjak uputio je prijedlog nadležnim općinskim službama da se u okviru kapitalnih grantova uvrsti nova stavka „Konjička žičara – izrada studija izvodljivosti“.

Također je predložio da se ova stavka nađe u dokumentu Nacrta Budžeta kako bi šira javnost bila upoznata sa prijedlogom i kako bi se ista u konačnici mogla naći u Prijedlogu Budžeta Općine za 2019.

-Kada su u pitanju sredstva potrebna u okviru predložene stavke „Konjička žičara – izrada studija izvodljivosti“, koristim informacije vezane za Trebevićku žičaru koja je plaćena cca 120 hiljada KM iz Budžeta Grada Sarajeva. Imajući u vidu da je razvoj turizma jedan od prioriteta Općine Konjic ovaj projekt bi značajno doprinijeo njegovom ostvarenju. – stoji u prijedlogu vijećnika Tinjaka.

„Smatram da bi projekat „Konjičke žičare“ bio generacijski projekat, da bi to bila priča koja bi pred Konjic postavila dugoročan cilj kojem bi Konjičani težili i koja bi, kada se realizuje Konjic mapirala na svjetskoj karti nezaobilaznih destinacija. Sama žičara ovakvog tipa nigdje u svijetu nije prevozno sredstvo, uvijek je tu prateća infrastruktura i sadržaji, tako da idejno razmišljamo da je polazna stanica iz gradskog jezgra, a da završava na planini Prenj, onda vizionarski treba razmišljati o skijalištima, ugostiteljskim objektima, hotelima i adrenalinskim parkovima.“ – kazao je Ajdin Tinjak za Avaz.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)