“Kad srce salavat donese” novi video spot Hora “Sejfullah” Konjic

U okviru manifestacije “Noći duhovnosti”, sinoć je u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic premijerno predstavljen novi video spot Hora “Sejfullah” Konjic.

Pred premijeru spota priređen je koncert na kojem su Sejfullahov repertoar interpretirali Azemina Isenović, Amila Pandžo, Amina Madžak, Lamija Sokolović, Esma Sultanić Benjamin Mujak, Lana Mustafić, Ilma Bubalo i Anida Šoljić, saopćeno je.

“Zadovoljstvo nam je da je spot za ilahiju “Kad srce salavat donese”, urađen prema tekstu prvijencu našeg člana Elmasa Alića, koji je komponovao i muziku za isti., a kadrovi u spotu su svojevrsni presjek umjetničkih vrijednosti naše domovine. Bila je ovo jedinstvena prilika da iskažemo posebnu zahvalnost za kontinuiranu podršku u radu, prije svega našoj cjenjenoj publici, te institucijama koje nas podržavaju. Zahvalnost dugoujemo: Općini Konjic, Privrednom društvu “Igman”d.d. Konjic, Fondaciji za muzičke scenske i likovne umjetnosti u Sarajevu, Rukotvorinama-brendu “Zanat” iz Konjica i kompaniji BH Telecom, navodi se u saopćenju.

Što se tiče spota, muziku i tekst potpisuje Elmas Alić. Aranžman su radili Elmas Alić, Halid Hajduković i Selma Droce. Na gitarama su Alija Korić i Elmas Alić, klaviru Selma Droce, violini Larisa Lejla Droce, violončelu Belma Kubat, harmonici Adnan Lapo. Snimano je u studiju ‘Sound art’ Halida Hajdukovića. Za video su se pobrinuli Felina visuals i Benjamin Šehić.

(Mostarski.ba - Novikonjic.ba)

ocijeni
(1 glas)