PRIJAVE U TOKU: Mala škola novinarstva u Konjicu

Neformalna grupa mladih entuzijasta (Semira Jablić, Sejo Ivković, Irma Kurtić i Muamera Tabak) uz podršku portala “Novikonjic.ba”, Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” i “Melody Art Caffe”-a poziva konjičke studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane sugrađane da se prijave na “Malu školu novinarstva”.

“Polaznici škole imat će priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama pisanja novinarskog teksta, učit će prepoznati lažne vijesti u on-line medijima, educirati se osnovama intervjua te savladati profesionalnu upotrebu diktafona. Svi zainteresovani za učešće trebaju dostaviti motivaciono pismo i CV (biografiju) na email adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do subote, 20. oktobra do 12:00 sati. Nakon završetka škole najbolji polaznici će dobiti certifikat za učešće, kao i priliku honorarnog rada u redakciji „Novikonjic.ba“ – kazala je za naš portal Semira Jablić, koordinatorica “Male škole novinarstva”.

Predavači u školi su novinari: Mirsad Čukle (FENA, Mojkonjic.com, Novikonjic.ba) i Vanja Šunjić (Federalna.ba, Novikonjic.ba, Radio Otvorena mreža, Udrimuski.ba), Sanela Muhibić (korektor i lektorica Novikonjic.ba) i ostali.

Mala škola novinarstva finansijski je podržana kroz Program Omladinske banke Konjic (Fondacija “Mozaik") i općine Konjic u iznosu od 630 KM (ukupno budžet 1580 KM) te će biti organizovana u periodu od nedjelje, 21. oktobra do utorka, 23. oktobra 2018. godine u Konjicu.

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5015-aktuelno-potpisani-ugovori-za-nove-projekte-omladinske-banke-konjic-u-2018-godini

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)