POZITIVNE VIJESTI: Mladi volonteri U MZ Orahovica uređuju svoje kupalište

KONJIC – Ovih dana mladi volonteri u mjesnoj zajednici Orahovica počeli su da uređuju riječni obalni prostor kod “Prezide” na kojem će biti izgrađen drveni šadrvan i uređeno odbojkaško igralište.

Inicijativu “Plaža je uređena, svi na kupanje” pokrenula je 19-godišnja, Lamija Mezit, brucošica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i članica Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK), a sve u sklopu škole “Uči, misli, djeluj 13” Instituta za razvoj mladih (KULT) iz Sarajeva.

U izjavi za portal Novikonjic.ba, Lamija Mezit kazala je da je motiviše vezanost za ovo kupalište koje je podsjeća na sretno djetinjstvo.

“Sad imamo šansu da to mjesto učinimo boljim i ljepšim za generacije koje dolaze i vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Projekat je pokrenut s ciljem da na jednom mjestu okupi mlade ljude kako bi svi zajedno uživali u ljepotama koje im daje mjesto Orahovica. Sada smo pripremili teren za temelje, slijedi izlijevanje ploče i montiranje konstrukcije drvenog šadrvana koji će biti izvrsno mjesto za druženje i zabavu tokom ljetnog perioda. Nakon toga, uredit ćemo i teren za odbojkaško igralište. Ova akcija je samo jedna u nizu koje planiramo raditi u našoj zajednici i pozivam sve zainteresovane mlade da nam se pridruže i pomognu u planiranim aktivnostima.” – kazala je Mezit.

Vrijednost radova koje izvode mještani Orahovice iznosi 4.610 KM, KULT je osigurao 2.050 KM, a ostali donatori 2.560 KM u radnoj snazi, materijalima i uslugama. Projekat su podržali: Institut za razvoj mladih KULT, Ambasada Kraljevine Švedske, Volonteri i prijatelji konjičke regije i mjesna zajednica Orahovica.

Redakcija portala Novikonjic.ba pohvaljuje mlade volontere i volonterke iz MZ Orahovica i ističe za primjer njihov pozitivni aktivizam u lokalnoj zajednici.

Fotografija Mezit Lamije.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)