OV Konjic: Vijećnik Ajdin Tinjak (SBB) zatražio promjenu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Konjic, vijećnik SBB-a Ajdin Tinjak uputio je Inicijativu kojom se traži izmjena Odluke o radnom vremenu kako bi se omogućilo duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Konjicu.

U Inicijativi se navodi da je neophodno izvršiti prilagodbu općinskih propisa kako bi Konjic mogao nastaviti razvoj turističkih potencijala. Između ostalog,neophodno je omogućiti ugostiteljima duže radno vrijeme, što je posebno važno u ljetnom periodu kada u gradu borave turisti. U obrazloženju se također navodi da je cilj Inicijative zadržati mlade ljude u kasnim satima u gradu, koji činjenično, nakon zatvaranja objekata u 23:00h, često u alkoholiziranom stanju odlaze prema Sarajevu i Mostaru gdje nastavljaju izlaske.

„Produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata za sat vremena Inicijativa je koja svoje uporište ima u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti HNK i prema informacijama koje sam dobio kao vijećnik, nadležna općinska služba će za narednu sjednicu Općinskog vijeća pripremiti Odluku o radnom vremenu koja će biti usklađena sa spomenutim Zakonom“, kazao je za Novikonjic.ba Tinjak.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)