OV KONJIC / RASPAD SISTEMA: Sviran kraj - vijećnici SDA pokazali „žuti karton“ načelniku Emiru Bubalo

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Na danas započetoj 8. sjednici Općinskog vijeća Konjic oko 9 sati "sviran je razlaz", jer je bilo nemoguće nastaviti sjednicu obzirom da je "nokautiran" dnevni red, a tome su posebno doprinijeli svojim suzdržanim glasovima vijećnici SDA-a i po prvi put "pokazali zube" još uvijek aktuelnom načelniku Emiru Bubalo.

Početak sjednice nagovijestio je ovakav kraj.

Prvi je reagovao Almir Alikadić (SDU) prekinuvši praksu „mećanja“ materijala na sto vijećnika "namah" što su ušli, a ovdje se radilo o nekakvom prostornom planu, "bilesi" do 2033. godine. Uf, dugo Boga mi, a kratko vrijeme za razmatranje što jes', jes'. Pokušao je Esad Omerović, pomoćnik načelnika pojasniti hitnost, opravdanost te kada je krenuo u "monolog i recitaciju", opet se javio Alikadić i zahvalio mu na izlaganju.

Vijećnici su glasali da se taj plan "malko ohladi", a kako ih je krenulo, odlučiše da sjednica danas nema, a svome načelniku Emiru Bubalo dadoše žuti karton i vijećnici SDA.

„Sad se vidi ko je prava SDA!“ dobacio je ponosni vijećnik SZBIH, Dženadin Podrum, koji je ručicom bezuspješno mahao da se usvoji dnevni red.

I na kraju, nema stvarno nikakve veze što su danas Volonteri i prijatelji konjičke regije došli na sjednicu.

Predsjedavajući, Ibro Halilović kazao je da nešto nije baš ok sa pomoćnicima načelnika, zamolio da se uozbilje u svom radu i materijale dostavljaju u skladu sa poslovnikom te najavi novu sjednicu 2018. godine.

Vijećnički paušal bi trebao (oko 300 KM) redovno leći na tekuće račune, a Vama poštovani građani, sretna i ova Nova godina i u pamet pa glasajte za bolje, ako znate za ime Boga, da ima i boljih ljudi.

Fotografija Radio Konjic.

FOTO: Radio Konjic

Novikonjic.ba

ocijeni
(9 glasova)