MLADI KONJICA: Sutra na Trgu državnosti igrokaz „Mi smo nevidljivi?!“

Izvor: Google Izvor: Google

U petak, 2. septembra 2016. godine u Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Srebreniku, Istočnom Sarajevu i Tuzli, istovremeno će se održati ulične akcije i performansi u sklopu projekta „Zona zagovaranja“ Vijeća mladih općine Stari Grad.

Performanse i akcije organizuju neformalne grupe mladih građana, a imaju za cilj skretanje pažnje na probleme u pomenutim gradovima/općinama i zagovaranje prema lokalnim vlastima kako bi iste prepoznali i otklonili.

Održavanje akcija je simbolično predviđeno za 2. septembar, isti dan kada političke stranke započinju sa kampanjama povodom lokalnih izbora koji će se održati u oktobru ove godine. Pored standardnih obećanja političara, mladi žele skrenuti pažnju na već postojeće poteškoće koje građanima i građankama, a prevashodno mladim ljudima otežavaju svakodnevnicu.

U Konjicu igrokaz će se održati na Trgu državnosti „Alija Izetbegović“ s početkom u 11:55 sati. Akcija ima za cilj da pokaže lošu komunikaciju lokalne vlasti sa mladima, pokrene mlade i ukaže im na činjenicu da su i oni snaga koja donosi promjene i može poboljšati svakodnevni život svih nas, a posebno njih samih.

Pozivamo građane Konjica da prisustvuju ovom aktivističkom performansu i da podrže naše aktivnosti. Želja nam je da širu javnost upoznamo s našim radom, te problemima čije otklanjanje potenciramo, saopšteno je iz neformalne grupe mladih Konjica.

novikonjic.ba/Vanja Šunjić

ocijeni
(2 glasova)