NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI: Prvi put u Konjicu volonteri organizovali gratis radionice njemačkog jezika – najuspješnijim polaznicima uručeni certifikati

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Polaznicima besplatnih radionica njemačkog jezika koje je vodila profesorica, Samira Sultanić, članica Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) večeras su nakon izvršenog testiranja u Domu izviđača uručeni certifikati.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Radionice njemačkog jezika održane su od 23. novembra do 20. decembra 2017. godine u prostorijama Doma izviđača, a u organizaciji Udruženja VIPK.

Ceremoniji uručenja certifikata za 17 polaznika prisustvovali su Adis Muhibić, predsjednik VIPK-a zajedno sa potpredsjednicom, Almedinom Kašić.

Certifikati su uručeni sljedećim polaznicima nastave: Lamija Rizvanović, Mirnesa Rizvanović, Azra Macić, Mirha Macić, Suana Macić, Meldin Alić, Miralem Alić, Ajla Sultanić, Adisa Trešnjo, Merima Balić, Merima Podrum, Zenaid Dželilović, Alen Kukolj, Anela Boloban, Selma Šabanović, Irmela Salčin, Merisa Sultanić.

Obraćajući se prisutnima predsjednik VIPK-a, Adis Muhibić, kazao je da je radionica od velikog značaja za mlade ljude koji su učestvovali u istoj, te da će doprinijeti njihovom daljem unapređenju znanja njemačkog jezika, koji može biti od velike pomoći za buduće životne pozive. Ovom prilikom zahvalio se i profesorici, Samiri Sultanić na ideji i spremnosti da svoje znanje prenese na druge citirajući izreku “nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”, a koja se može u potpunosti primjeniti na izuzetno zalaganje prof. Sultanić.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

O motivima i utiscima sa radionice kratku izjavu za čitatelje portala Novikonjic.ba dala je i profesorica Sultanić.

“Ne pitajte šta je grad uradio za vas, nego se zapitajte sta ste Vi uradili za svoj grad. Svojim znanjem i pozivom zbog koga sam se školovala osjećala sam potrebu da svome gradu i njegovim stanovnicima ponudim dio onoga što sam naučila.

Kroz VIPK sam uvidjela priliku, da za sve one koji imaju želju da nauče osnove njemačkog jezika ponudim besplatne radionice. Moj Konjic je po ko zna koji put pokazao da je stanovništvo (ne samo omladina) željno novih znanja i dokazivanja.

Odziv je bio odličan, prijatno sam iznenađena i sretna zbog toga što su moji sugrađani iskoristili ovu priliku. Radionice su protekle u najboljem redu i dobroj zabavi. Naravno, polaznici su ozbiljno shvatili sticanje novih znanja i rezultati su naravno odlični. Svi su uspješno položili završni test i primili zaslužene certifikate na završnoj manifestaciji.

Posebne zahvale idu VIPK-u na omogućavanju svega potrebnog, da moji Konjičani nauče nešto novo. Pored podrške predsjednika Muhibića jako sam zahvalna i njegovoj zamjenici, Almedini Kašić, koja je sve vrijeme asistirala pri mom radu, kao i ljubaznim domaćinima Odredu izviđača “Neretva” Konjic.

Svima njima hvala u realizaciji ovog sjajnog projekta, koji će se ako Bog da nastaviti i u budućnosti. Adresu VIPK-a svi znate, tu smo na starom mjestu i za Vas dragi Konjičani. Planiranje je dugoročan proces i sve što u budućnosti mogla da uradim za svoj grad uradit ću.”, kazala je profesorica Sultanić.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

U nastavku pročitajte mišljenja polaznika edukacije koje smo zabilježili:

Ovakav tip radionice je zaista odličan način za upoznavanje sa osnovama jezika, u ovom slučaju njemačkog. I mišljenja sam da bi se slične radionice trebale češće održavati u našem gradu. Zadovoljna sam stečenim znanjem i težit ću ka usavršavanju. (Ajla Sultanić)

Radionica je jedno lijepo novo iskustvo, naučili smo dosta o njemačkom jeziku, upoznali nove prijatelje. I ovakvo nešto je potrebno našem gradu. (Merima Podrum)

Radionica mi se mnogo svidjela, to je zaista jedno lijepo iskustvo. Upoznao fantastične ljude i što je najbitnije, naučio nešto novo. Ova radionica je razlog što sam zavolio njemački jezik. (Miralem Alić)

Zahvaljujući ovoj radionici upoznao sam dosta novih ljudi. Najbitnije od svega naučio nešto novo. Ova radionica je bila jedno lijepo iskustvo. Veliko hvala prof. Samiri i volonterima što su nam onogućili ovu radionicu. (Alen Kukolj)

Moje iskustvo vezano za radionicu je više nego pozitivno. Obzirom da nisam imala nikakav temelj njemačkog jezika, ovo mi je bilo jako potrebno. Želim se zahvaliti profesorici i svima koji su učestovali u organizaciji. (Suana Macić)

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)