Asocijacija žena SDA HNK u posjeti AŽ SDA SBK

"Članice Asocijacije žena SDA HNK u subotu, 30.09. boravile su u posjeti Asocijaciji žena SBK.

Tom prilikom obišle su poznati Park prirode i jedno od najvećih dovišta Ajvatovica, gdje su ih dočekale članice AŽ SDA Donji Vakuf, na čelu sa predsjednicom KO AŽ SBK Halimom Crnica, predsjednicom OO AŽ Amila Vajzovic i načelnikom opštine Husom Sušićem. U veoma ugodnom ambijentu i još ljepšoj atmosferi razgovarano je o dosadašnjim projektima Asocijacije žena. Načelnik opštine istakao je veoma važnu ulogu koju Asocijacija žena SDA ima, kako u Stranci, tako i u lokalnoj zajednici i svim sferama društveno-političkog života.

Nakon Ajvatovice, upriličena je posjeta Travniku, gdje su članice obišle kulturno - historijske spomenike i nastavile druženje.

U prostorijama KO SDA SBK u Travniku održan je radno-konsultativni sastanak kojem su prisustvovale predsjednice i predstavnice OO AŽ ova dva kantona. Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima Asocijacije žena SDA, kao i o narednim planovima i aktivnostima kojima bi se učvrstili i poboljšali dosadašnji odnosi ove dvije AŽ.

Razgovarano je i o trenutnom položaju žena u Bosni i Hercegovini, izbornom zakonu i ostalim važnim pitanjima koja se tiču svih žena u Bosni i Hercegovini.

Konstatovano je da je učešće žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Bosni i Hercegovini na izuzetno malom nivou, te treba intenzivno raditi na afirmaciji i poboljšanju položaja žena u svim sferama društveno-političkog života.

Izraženo je zadovoljstvo naporima koje sadašnje rukovodstvo Asocijacije žena ulaže u tom pravcu i nada da će ti napori dati veće rezultate u periodu koji je pred nama.

Razgovarano je o važnosti ovakvih posjeta i sastanaka kojima se širi mreža žena koje će biti podrška jedne drugima.

Dogovoren je nastavak saradnje ovih Asocijacija žena u cilju daljeg povezivanja, razmjene ideja, projekata, edukacije i svih aktivnosti koje su u interesu članica Asocijacije žena SDA i koje doprinose boljoj poziciji AŽ i Stranke u cjelini.", saopćeno je iz Asocijacije žena SDA HNK-a, prenosi portal novikonjic.ba.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)