NAJAVA / KOALICIJA ZA BORBU PROTIV MRŽNJE “PEACE BUILDING”: Djeco i roditelji, vidimo se u subotu na veselom druženju - "RAZLIKE NE POSTOJE!"

Koalicija za borbu protiv mržnje "Peace building" Konjic organizuje akciju za djecu "Razlike ne postoje" u sklopu koje su dobrodošla djeca i tipičnog i netipičnog razvoja, a akcija se održava na platou pored gradskog stadiona (FK Igman) u subotu 23. 9. 2017. godine od 12:00 do 14:00 sati.

"Cilj ove akcije je da povežemo djecu tipičnog i netipičnog razvoja, te da ih naučimo da poštuju i prihvataju različitosti koje vide u drugima. Zaista nam je drago što se akciji odazvao Odred izviđača "Neretva" Konjic, kojem se ovim putem zahvaljujemo na podršci. Ovim putem pozivamo svu djecu našeg grada da nam se pridruže u ovoj akciji", rekla je za portal novikonjic.ba Selma Sultanić, PR Udruženja mladih "Perspektiva" iz Konjica.

Podsjećamo, Koaliciju za borbu protiv mržnje "Peace building" u sklopu OSCE-ovog projekta “Super građani/ke” u Konjicu čine: portal novikonjic.ba, Udruženje mladih "Perspektiva", "Volonteri i prijatelji konjičke regije", navijačka skupina FK Igman "Beštije" Konjic i pojedinac Ibro Hero.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)