Stočna hrana za siguran rast: Proizvodi Hrana Produkta ispunjavaju sve uslove u pogledu bezbjednosti

Zdravlje ulazi na usta, stara je poslovica. Globalizacija, ali i težnja za lakšom i bržom zaradom,sve više proširuje tržište, pa je hrane sumnjivog porijekla jako mnogo. Na taj način povećava se rizik da ono što unosimo putem našeg probavnog trakta nije baš najzdravije.

Rizik je još veći,u kontekstu proizvoda životinjskog porijekla, jer preko stočne hrane kontamirani proizvod ulazi u lanac ishrane ljudi.

Proces je jednostavan. Nekada svjesno, češće u neznanju, vlasnici gazdinstava tove stoku neadekvatnom hranom. Meso takvih životinja bi u principu trebalo izgledati potpuno isto kao i zdravo meso. Međutim, postoji jasna razlika izmeđubolesnog i zdravog izgleda mesa.

U kompaniji Hrana Produkt svjesni su potreba stočara, ali i krajnjih korisnika stočarskih proizvoda. Njihova misija bazira se na njezi životinja na farmi, nudeći kvalitetne proizvode, koji obećavaju siguran rast stoke.

Uloga kompanije Hrana Produkt u razvoju bh. stočarstva: Kvalitetna prehrana za veću produktivnost gazdinstava

“Naši proizvodi su sastavljeni od hraniva biljnog porijekla, termički obrađeni i prijatne su arome. Životinje ih rado jedu i lagano vare” – izjavio je Goran Stanković, direktor firme HP.

Kompanija Hrana produkt je već nekoliko puta uvrštena u ROSS klub 400 zbog uspješnosti u tovu brojlera. Kvalitet hrane za goveda, svinje i koke nosilje također je na najvišem nivou. Njihovi proizvodi ispunjavaju sve uslove u pogledu bezbjednosti, zbog čega imaju povjerenje kupaca.

“Praćenjem i primjenom savremenih tehnologija, ulaganjem u opremu za proizvodnju, preradu i skladištenje, usavršavanjem stručnih i tehničkih vještina i uspostavljanjem sistema upravljanja kvalitetom SRPS 9001:2008 i HACCP, koji je implementiran 2006.godine, potvrđujemo našu odlučnost da je kvalitetan proizvod, a samim tim zadovoljan kupac, naša osnovna i jedina misija"– rekao je Goran Stanković, direktor firme HP.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)