AKTIVNI VIJEĆNICI: Zerem Benjamin i Adnan Džumhur (BPS) neumorni

Foto: Google Foto: Google

Na trećoj sjednici OV Konjic, održanoj dana 30.03.2017. godine, vijećnici BPS-Sefer Halilović Konjic, Benjamin Zerem i Adnan Džumhur uzeli su aktivno učešće u radu vijeća kroz viječnićka pitanja, prijedloge i inicijative:

Upućen je prijedlog da se u Plan rada za 2017. godinu uvrsti pokretanje TV Konjic u okviru RTV Konjic, što bi imalo višestruku korist: RTV Konjic bi radio u punom kapacitetu, otvorila bi se nova radna mjesta, Konjic bi dobio TV koju je imao još prije 20. godina, Konjic kao prvi otvoreni grad i turistička destinacija bi postao prepoznatljiviji za turiste i potencijalne investitore.

Upućen je prijedlog da Općinske i Inspekcijske službe prvo izvrše analizu i sistematizaciju zahtjeva za legalizaciju građevina bez pravosnažnog odobrenja za građenje, a nakon toga donese Odluka.

Klub vijećnika BPS-Sefer Halilović nije podržao Izvještaj Općinske izborne komisije Konjic za 2016. godinu smatrajući da nije potpun, jer OIK nije dostavio nalaz Centralne izborne komisije o utvrđenoj neregularnosti na biračkom mjestu „Spiljani“. Shodno navedenom, Izvještaj OIK- a nakon burne rasprave i izjašnjavanja nije dobio potrebnu nadpolovičnu većinu.

Inicijativa za prijem u radni odnos Profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja-VSS, u Ustanovu „Sportska dvorana“ Konjic. Obzirom na djelatnost za koju je registrovana ustanova, Program rada Općinskog načelnika za 2017. godinu, Razvoj kapaciteta za kulturu i sport sadržan u strateškom planu rada Općine Konjic za period 2017-2019 godine, te mogućnost iznalaženja finansijskih sredstava za plaću dodatnog radnika, kao i nastojanje da USD Konjic postane samoodrživa, smatramo da je prijem u radni odnos kvalifikovanog stručnog radnika neophodan.

Inicijativa za donošenje Odluke o plaćanju treninga (termina) za sve korisnike usluga Ustanove „Sportska dvorana“ Konjic. Razumnom naplatom 2800 sati treninga sportskim klubovima sa područja Općine Konjic, USD Konjic bi mogla napraviti pozitivniji pomak u svom poslovanju, uposliti nove radnike, sanirati materijalne troškove, poboljšati kvalitet usluga, rasteretiti Općinski budžet, dovesti do kvalitetnijeg razvoja kapaciteta za sport i kulturu, koji su definisani strateškim planom rada Općine Konjic za period 2017-2019 godine.

novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)