INICIJATIVE DELEGATA SBB HNK: Zahtjevamo stacionirane radare na magistralnom putu M17

Foto: Osman Macić, Facebook Foto: Osman Macić, Facebook

Na 21. sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, zastupnik SBB-a, Osman Macić uputio je inicijativu Vladi i MUP-u HNK za postavljanje nekoliko stacionarnih radara na magistralnoj cesti M-17, a na prijedlog Foruma mladih OO SBB Konjic.

Prema toj inicijativi, stacionarni radari bi se postavili na nekoliko lokacija na području općine Konjic, i to u naseljima Kolonija, Čelebići, Orahovica i Podorašac. Na području Jablanice u mjestu Ostrožac i na području Mostara u naselju Vrapčići.

Naime, od pokretanja inicijative zastupnika Macića pa do danas, prošlo je više od 4 mjeseca. Vlada i nadležno ministarstvo nisu ništa uradili po tom pitanju.

Nažalost, svakim danom se na tim dionicama ispisuju crne statistike u policijskim izvještajima. Sve je više saobraćajnih nesreća, mnogo nevinih žrtava, a sve iz razloga neprilagođene brzine.

Samo u posljednjih sedam dana, na pomenutim dionicama, dogodilo se nekoliko težih saobraćajnih nesreća. Jedna od tih je u mjestu Orahovica kod Konjica, gdje je život izgubio jedan Konjičanin, iza kojeg su ostali supruga i troje maloljetne djece.

Kantonalni odbor SBB HNK će ustrajati u inicijativi zastupnika u Skupštini HNK i predsjednika KO SBB HNK Osmana Macića, te najavljujemo stavljanje ove inicijative kao jednu od tačaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Skupštine HNK.

Press SBB HNK/novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)