Uz podršku Grada Konjica počela obuka 30 mladih preduzetnika Impakt projekta poslovnih ideja

FOTO: Radio Konjic FOTO: Radio Konjic

Trideset Konjičana i Konjičanki prijavilo je svoje biznis ideje, koje će kroz obuku, koja je počela danas u sali Gradskog vijeća, naučiti kako ih i realizovati i njima će biti na raspolaganju finansijska podrška u iznosu do 5.000 KM.

- U saradnji sa Gradom Konjic Investicijska fondacija “Impakt” i ove godine realizuje “Impakt inkubator poslovnih ideja” koji je u suštini program podrške preduzetnicima u lokalnim zajednicama. Obuhvata obuku za preduzetnike, odnosno za sve koji su se prijavili. Sastoji se od finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za ukupno 12  najboljih poslovnih ideja koje ćemo da identifikujemo i od mentorske i stručne podrške  koja će da usljedi  nakon što odaberemo najbolje biznis ideje. Imamo u suštini blizu 30 prijava i u sam proces odabira bit će uključeni predstavnici kantonalne službe za zapošljavanje HNK-a ili predstavnik privrede. Za kriterije gleda se nekoliko aspekata. Prisustvo na obukama koje mora biti 80%, sam kvalitet poslovnog plana i modela te u konačnici će se ocjenjivati prezentacija poslovnih ideja pred komisijom. - kazala je između ostalog za Radio Konjic, Vernesa Omerhodžić Klempić, Viša stručna saradnica fondacije.

Među učesnicima obuke je mnogo mladih osoba i svi oni imaju svoje ideje i snove koje će uskoro da realizuju, a podrška gradonačelnika Grada Konjica i nadležnih službi u ovim aktivnostima je za svaku pohvalu.

Opis nije dostupan

Opis nije dostupan

Radio Konjic/NK1/Novikonjic.ba

ocijeni
(7 glasova)