SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: KANTONALNI ODBOR BPS SEFER HALILOVIĆ

Foto: Google Foto: Google

Svojom odlukom o ponovljenim izborima u Stocu i zabranom kandidranja bošnjačkih predstavnika na kandidatske liste za načelnika ove općine, Centralna izborna komisija BiH je pokazala da je vjerno u službi Dragana Čovića i njegovog projekta o stvaranju zasebne hrvatske federalne jedinice.

Na ovaj način pobjednik izbora u Stocu je već unaprijed odlučen, a Bošnjacima Stoca ostavljana jedna mogućnost, a to je da prihvate sudbinu građana drugog reda. Mora se apostrofirati, da je ovakva odluka CIK-a samo vrh ledenog brijega, a da je predispoziciju za njeno donošenje stvorila nesposobna i ličnim interesima vođena koalicija SDA-SBB, koja ovih dana nijemo šuti, dok se avet Herceg Bosne nadvija nad Bošnjacima Hercegovine.

BPS Sefer Halilović upozorava javnost da "slučaj Stolac" nije izolovan od "slučaja Mostar" nego da predstavljaju probne balone za apsolutni politički inferno hercegovačkih Bošnjaka koji u konačnici treba da rezultira stvaranjem hrvatskog entiteta.

Zbog toga BPS Sefer Halilović poziva sve patriote da se okupimo oko jednog zajedničkog patriotskog fronta koji će se časno i pošteno boriti ZA SNAŽNU DRŽAVU I PONOSNU NACIJU i koji neće, zarad ličnih interesa, prodavati nacionalni interes.

BPS-Sefer Halilović Kantonalni odbor HNK

ocijeni
(0 glasova)