Futsal klub Konjic ubjedljiv protiv Želje

Ekipa Futsal kluba Konjic nastavlja da igra pripremne utakmice kako bi što spremnije dočekali start sezone u Prvoj fusal ligi FBiH koji je planiran za 6.novembar 2021.godine.

Prve dvije utakmice Konjičani su igrali protiv ekipa iz Premijer lige BiH, u prvoj su u Konjicu sa Hercegovinom iz Širokog Brijega odigrali 4:4, u drugoj su u Čitluku pobjedili domaće Brotnjo rezultatom 7:6, da bi danas u sportskoj dvorani u Konjicu ubjedljivo sa 7:2 savladali Futsal klub Željezničar iz Sarajeva.

Gosti iz Sarajeva su prvi poveli, da bi potom ekipa FK Konjica zaigrala agresivnije i efikasnije i do kraja prvog poluvremena postigla četiri uzastopna gola preko Emira Gekića, Nermina Jusića dva puta, Senada Dizdarevića, da bi u drugom poluvremenu mrežu gostiju pogađali Edis Sarajlić, Salko Idrizović i Ivica Marić za konačnih 7:2.

Dževad Habibija Piga i Adnan Alihodžić treneri Konjica u ovoj utakmici dali su šansu svim igračima koji su bili u ekipi, a oni su izvanrednom igrom tokom cijelog toka meča pokazali da više nego spremno dočekuju start nove sezone u kojoj Konjičani imaju najveće ambicije, ulazak u Premijer ligu BiH.

Narednu pripremnu utakmicu FK Konjic igra u četvrtak u Sarajevu gdje će ih ugostiti ekipa FC Centar.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)