Azer Kozić FK Klis: “Ne krijemo da nam je ove sezone cilj prvo mjesto”

Fudbaleri Klisa iz Buturović polja dočekaće u desetom kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine ekipu Brotnja, a o tom meču kao i ciljevima ekipe u nastavku prvenstva za MeridianSportBH govorio je jedan od najboljih fudbalera ovog tima Azer Kozić.

S obzirom na to da smo u prošlom kolu podbacili jedva čekamo novu utakmicu da ispravimo taj kiks. Protiv Brotnja, kao i u svakoj utakmici, idemo na pobjedu. Sve osim toga za nas bi bio neuspjeh, posebno zbog toga jer igramo na domaćem terenu gdje smo pokazali da možemo igrati i protiv ekipa iz Prve lige. Što se protivnika tiče, u prošlom međusobnom duelu su pokazali da su jako kvalitetni. Radi se o jednoj mladoj i borbenoj ekipi koju zaista respektujemo, ali nama je pobjeda imperativ” – izjavio je Kozić, a potom se osvrnuo na dosadašnji dio sezone te otkrio ciljeve kluba iz Buturović polja u nastavku takmičenja:

Dosadašnjim rezultatima u prvenstvu mislim da možemo biti zadovoljni. Jedina mrlja ove sezone je taj poraz od Čapljine u prošlom kolu, ali i dalje vjerujemo da imamo najbolju ekipu u ligi. Znamo da su nam oni glavni konkurent za prvo mjesto i očekuje nas jedna jako neizvjesna trka do kraja sezone. Nadam se da ćemo mi iz te trke izaći kao pobjednici. Ne krijemo da nam je ove sezone cilj prvo mjesto, pa i ulazak u viši rang ako se za to ukaže prilika. Imamo kvalitetnu ekipu, sa odličnim trenerom, dobrom i poštenom upravom i nadamo se da ćemo ostvariti naš cilj” – zaključio je Kozić.

Azer Kozić je prošao omladinske kategorije Igmana iz Konjica, a potom je nastupao za iste sekcije Zrinjskog i Orašja da bi 2020. godine zaigrao za prvi tim Igmana odakle je u februaru ove godine prešao u ekipu iz Buturović polja.


MeridianSportBH / E.N. / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)