Košarkaši Konjica igraju derbi u Jablanici na otvaranju sezone

Ovog vikenda starta nova sezona u košarkaškoj A1 ligi FBiH. Košarkaški klub Konjic igra u grupi jug, a već u prvom kolu A1 lige Konjičani igraju derbi utakmicu protiv komšija iz Jablanice.

Komšijski derbi između Turbine i Konjica igra se u nedjelju 24.oktobra sa početkom u 18 sati, a igra se u Sportskom centru Jablanica. Jablaničani pojačani legendom bh.košarke Mirzom Teletović u novoj sezoni imaju najveće ambicije, a to je ulazak u elitni rang takmičenja bh.košarke, Premijer ligu BiH. Konjičani također ambiciozno ulaze u novu sezonu sa izuzetno mladom i talentovanom ekipom, a pred komšijski derbi Edin Madžak šef stručnog štaba KK Konjica je rekao:

-“U novu sezonu i prvenstvo ulazimo spremni jer treninge nismo ni prekidali. Imamo mladu ekipu sastavljenu od domaćih igrača. Prvo kolo igramo u Jablanici gdje nas dočekuje Turbina za koju će igrati naš proslavljeni košarkaš Mirza Teletović, tako da nam je zadovoljstvo što igramo ovu utakmicu. Lično bih volio da igramo nešto kasnije, jer imamo nekoliko povrijeđenih igrača tako da bi mogli sanirati povrede. Očekujem dobru utakmicu, pogotovo što se ne dešava često da igraš protiv veličina kao što je Mirza Teletović. Ima malo treme, kod nas su većinom mladi igrači, ali zato postoji i velika želja tako da će biti dobra košarkaška predstava u kojoj se može uživati”, rekao nam je Edin Madžak.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)