MOŽEMO LI BOLJE Šta će biti s dječijim parkom na Luci?

Nakon što su prošle sedmice postavili mobilijar u dječiji park u Luci radnici su isti sa svih strana oblijepili trakom, jer radovi nisu završeni, odnosno zabranjen je trenutno pristup i korištenje inventara.


To posjetiocima parka ništa nije značilo. Sve trake su  skinuli, zgulili i bacili. Ne u korpe za otpatke, nego pored njih. Naravno.

Igrali su se i koristili inventar bez imalo griže savjesti. Vidjeli smo i privezanog psa za jednu od ljuljaški.

Ali ono što su rijetki vidjeli jeste da je jedan kabadahija preko mokrog i tek uskopanog terena, po kojem je posijana trava, prešao svojim automobilom (?!) napravivši krug preko cijelog igrališta i ostavivši blatnjave tragove. Radilo se, naime, o jednom posjetiocu kafane koja se nalazi nadomak. A koju posjećuju mahom osobe zrelije životne dobi. Znači, ne radi se o maloljetniku i dječijem nestašluku već o odraslim osobama.

JKP “Standard” je izdao obavještenje za djecu i roditelje na svojoj FB stranici, također su istakli i u parku, a u njemu piše:  “.. da se ne koriste postavljene sprave, dok igralište ne bude pušteno u upotrebu, jer izvođač radova još nije završio započete radove...”

Bilo je zaista tužno gledati kako radnici JKP “Standarda” metu i sapiraju teren nakon “vožnje” po igralištu, obijesnog gospodina, posjetioca kafane.

Evo i danas su park oblijepili ponovo trakom nakon što su sve očistili i pripremili za sutrašnje postavljanje gumene podloge od 4 cm da bi igra naših mališana bila što bezbjednija.

Međutim, nesavjesnim sugrađanima trake s natpisima: “PAŽNJA”, “ZABRANJEN PRISTUP” pa ni “MINIRANO” ne znači ništa, pa je u park bilo potrebno ostaviti i stražara da čuva danas inventar i drži podlogu čistom kako bi se sutra postavila podloga.

I korpe za otpatke su morali zaštititi i oblijepiti, jer ni njihovo fiksiranje nije bezbjedno od navalentnih posjetilaca.

Ne znam šta će biti u dogledno vrijeme s inventarom, ali daj Bože kakvi smo, da ostane išta od pažljivo posađenih ukrasnih biljaka i planiranog zelenila.

Daj Bože, da išta ostane pored nas kakvi jesmo.

A do tada jedan stražar dolje sjedi i čuva park. I svakom ponaosob mora objasniti da je zabranjen pristup, jer su radovi nezavršeni.

Dok roditelji s djecom, kao šakali sa strane, čekaju da njemu završi smjena, pa da navale…

I navalili su.

Kao što se vidi na fotografijama.

 

A.K./ANK-Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)