EKSKLUZIVNO: Razgovarali smo sa konjičkom heroinom - uhapšeni razbojnici koji su prijetili nožem

Foto: E.N./Novikonjic.ba Foto: E.N./Novikonjic.ba

Kako smo već objavili, jučer je u Konjicu poslijepodnevnim satima maskirani razbojnik napao radnicu u trgovini te uz prijetnju nožem zahtjevao novac iz kase, ali je uprkos ozbiljnoj životnoj situaciji, hrabra Konjičanka (identitet poznat redakciji op.a.) aktivirala alarm i napadač je pobjegao.


Iz policijskog saopćenja javnost je upoznata da je Policijskoj upravi Konjic u 16:35 sati prijavljen napad maskiranog lica na radnicu T.R. Marketi u Sarajevskoj ulici na izlazu iz Konjica.  

Napadač je radnicu napao uz prijetnju nožem, a nakon što je neprimjetno i vrlo hrabro aktivirala alarm isti je pobjegao zajedno sa još tri osobe u vozilu "VW Polo" prema Hadžićima gdje su i  lišeni slobode.

Riječ je o P.E.(1986.), Č.A.(1989.), R.S.(1993.) svi iz Sarajeva i K.A.(1987.) iz Hadžića koji su privedeni te predani policijskim službenicima PU Konjic zbog dalje kriminalističke obrade. Kako smo uspjeli saznati radi se o osobama koje su višestruki povratnici u kriminalu (recidivisti) i do sada kažnjavani.

Novinari portal Novikonjic.ba posjetili su hrabru uposlenicu TR Marketi te je u razgovoru na našu molbu za čitatelje opisala kako se odvijao taj nemili i opasni događaj.

“Ja sam bila za kasom. Ulazi momak s kapuljačom na glavi i pri ulasku kapuljaču još više navlači na lice. Onda je otišao do frižidera gdje uzima sok Kapi, a ja sjedim za kasom i taj sok prokucavam i govorim mu cijenu. Dok ja to izgovaram, on u međuvremenu vadi nož, rasklapa ga i naginje se na kasu gdje mi šapatom govori - da otvorim kasu!

Odmah mu kažem - da neću i palim alarm istog trenutka. On me u tom trenutku uhvatio za glavu i povukao i mislila sam da će me nožem ubosti. Trznula sam se i to izbjegla, a taj muškarac je odmah pobjegao uzevši sok, valjda radi otisaka da ga ne bi pronašli. Vjerovatno ga je uplašio alarm.

Potom sam izašla vani da vidim kuda je otišao i vidim da nije pravo što znači da je otišao niz stepenice. Vratila sam se u radnju i zovnula gazdu koji je odmah pozvao policiju.” - kazala nam je ova izuzetno hrabra trgovkinja.

NK: Da li ste do sada imali ovakvih ili sličnih iskustava?

-      Nisam do sada, ovo mi je prvi put da mi se ovako nešto desi, prvi stres, prvi strah i sve što se desilo.

NK: Da li imate upute kako postupiti u ovakvim situacijama?

-      U biti znam šta treba uraditi zato što imamo taj panik alarm i znamo gdje se nalazi.

NK: Veliki je ovo stres za svakoga u Vašoj nemiloj situaciji. Kako ste se osjećali tada, a kako se osjećate sada?

-      U prvom trenutku kao da čovjek sanja, ne može da vjeruje. Tek kasnije me je uhvatila panika i kroz nekih sat do dva uhvatila me groznica, hladno mi pravo bilo hladno, znači da je to bio neki šok.

Redakcija portala Novikonjic.ba pohvaljuje našu hrabru sugrađanku zbog njene prisebne, odvažne geste kojom je zasigurno izbjegnuta veća tragedija i želimo joj puno sreće i zdravlja u daljem radu i životu.

Opis nije dostupan

Enver Nimanović / ANK - Novikonjic.ba

ocijeni
(9 glasova)