Čemu služi mostarski aerodrom? 516 putnika za osam mjeseci!?

U prvih osam mjeseci ove godine “Zračna luka Mostar” ostvarila je znatno manji promet u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, a najavljeni letovi kompanije Eurowings za Dusseldorf i Stuttgart otkazani su zbog loše popunjenost koju je “vjerojatno uzrokovala visoka cijena povratnih karata”, rečeno je Feni iz mostarske zračne luke.

U toj su luci u ovoj godini, zaključno avgustom, imali ukupno 516 putnika uz 60 operacija, većinom manjih aviona uz par charter letova, dok su u 2019. godini u istom periodu ostvarili 240 operacija s ukupno 21 535 putnika.

Ukupan financijski dio prometa Zračne luke (zračne-avio usluge) zaključno s avgustom 2021. godine iznosi 68.384,65 maraka.

Kad su u pitanju letovi koje je ta luka najavljivala u ljetnoj sezoni posebno letove Eurowingsa, navode kako je kompanija Eurowings netom prije letova za Dusseldorf, a nešto ranije i za Stuttgart otkazala zračne operacije za navedene lokacije.

– Kao glavni razlog otkazivanja od strane Eurowingsa, navedena je loša popunjenost koju je vjerojatno uzrokovala visoka cijena povratnih karata – rečeno je iz spomenute zračne luke.


Fena / E.N. / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)