Nakon cipela za Melaniju: Ako dobijem poziv na inauguraciju, povest ću Dodika

Foto: radiosarajevo.ba Foto: radiosarajevo.ba

Priča o poklonjenim cipelama za sada već prvu damu SAD Melaniju Tramp iz fabrike BEMA u Banjaluci obišla je prije nekoliko mjeseci gotovo cijeli svijet.

Ova priča sada dobija svoj nastavak.

Direktor te fabrike Marinko Umićević poslao je čestitku Melaniji na izbornoj pobjedi njenog supruga Donalda, te joj napomenuo i da bi bilo lijepo da u bijelim Beminim cipelama "ušeta" i u Bijelu kuću.

Umićević kaže da očekuje i poziv na inauguraciju novog američkog predsjednika. Ali, ukoliko bi i dobio pozivnicu za dvije osobe na inauguraciju 45. po redu američkog predsjednika Donalda Trampa, Umićević navodi da ipak neće povesti u Vašington svoju ženu, već predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Ako dobijem ja pozivnicu da idem tamo 20. januara, za Jovandan, i to ima simboliku, za Svetog Jovana, e onda ću ja povesti predsjednika RS. Mada se žena ljuti na mene ..'što on, a ne ja?!', a reko hoću namjerno predsjednika da ide sa mnom na inauguraciju, jer moramo razgovarati i dogovarati. Očekujem, ako ništa drugo, da bar nas neće zezati, da nam neće praviti probleme", kaže Umićević u razgovoru za Radio Slobodna Evropa.

No Umićević kaže da nije bio nikakav prorok kada je cipele naslovio 'za prvu damu SAD', već da je priča o cipelama počela kada je vidio kako su mediji odnekuda u jeku izborne kampanje izvukli golišave slike Melanije uz koje su se nizali razni ružni komentari.

"Izrada je koštala između 200 i 300 evra, ali njihova simbolička vrijednost je puno veća. Uz cipele sam napisao i pismo u kome sam naveo da mi, pogotovo sa Balkana ljudi, koji ratujemo svakih 50 godina, ginemo, nestajemo i siromašimo, gdje kod nas nas nema puno onih koji stanuju u kući svog prađeda, kao u Švedskoj npr, da mi od Amerike očekujemo i nadamo se toj 'maslinovoj grančici' i da je dosta bilo 'ognja i mača', pogotovo prema nama Srbima. Nadamo se da nas neće uvijek gledati kao 'loše momke', za svađu je uvijek potrebno dvoje. Ta poruka je obišla cijeli svijet", ističe Umićević.

Preuzeto sa: radiosarajevo.ba/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)