Šta nam donosi super Mesec 14. oktobra 2016. godine: period dokaza i magične moći snažne ljubavi

Foto: Google Foto: Google

Super Mesec pojaviće se 14. novembra 2016. godine u jednom od najvećih izdanja do sad i uticaće na naša osećanja i reakcije! Evo kakva iznenađenja možete očekivati u ovom periodu...

Kad u ponedeljak, 14. novembra 2016. godine, u 14 i 52h počne njegova mena, pun Mesec još neće biti vidljiv u svoj svojoj raskoši zbog koje ga nazivaju super Mesecom. On će od uobičajenog punog Meseca biti gotovo 15 posto veći i 30 posto jačeg sjaja, a Mesec je poslednji put Zemlji bio tako blizu 26. januara 1948. godine. Zato, kad se u ponedeljak budete vraćali kući s posla, zastanite na trenutak i uživajte u pogledu, jer nova prilika da se pun Mesec vidi u tako velikom izdanju biće tek 25. novembar 2034. godine. Evo što nam sve nosi ta retka prilika...

Ovaj će super Mesec biće u znaku Bika, biće u opoziciji sa Suncem u Škorpiji, pa u trigonu s Plutonom (vladarom Škorpije) u Jarcu i sekstilu s Chironom u Ribama. Kao i uvek kada je posredi pun Mesec, emocije će biti naglašene, a Mesečeva će blizina to dodatno potencirati.

Svi ćemo tih dana biti pomalo "opaljeni Mesecom", ali, ističu astrolozi, nema razloga za brigu jer Bik je znak Mesečeve egzaltacije, pa se u njemu vrlo dobro oseća.

Takođe, zahvaljujući harmoničnim aspektima s Plutonom i Chironom, neverovatna dubina i moć ovog punog Meseca biće podsticajna, nežna i pristupačna. Tako da je, navodi astrolog Clarissa, naglasak na osi Bik-Škorpija uz podršku Plutona i Chirona. Bik i Škorpija su fiksni znakovi koji traže usidrenje u svojim motivima, ali dok je Bik jednostavan zemljani znak, Škorpija je dubinski složen vodeni znak.

Velika blizina Meseca baca jako svetlo na međusobnu igru nužnosti i želja, sigurnosti i strasti, otvorenog i jednostavnog nasuprot prikrivenom i složenom. Škorpiji je Bik potreban da spreči iscrpljivanje zbog prekomplikovanih emocija, a Bik ipak treba Škorpiji kako bi se pokrenula iz inertnosti u nešto što ima dubinu.

Pun Mesec u Biku stoga je sjajno vreme da se u ravnotežu dovedu te sile, ako je oko vas previše drame, pa vam je potrebna stabilnija atmosfera? Ili vam je potrebno više strasti i intenzivnih zbivanja kako biste sprečili da mentalno i emocionalno uvenete?

Isceljujuće su snage naglašene nežnom, ali moćnom podrškom koju ovaj puni Mesec dobija od Plutona i Chirona. Biće istaknuta i pitanja novca i vlastite vrednosti, koje su kod mnogih povezane, ali i pitanja koliko nas poštuju zbog naših standarda ili koliko sami poštujemo vlastite standarde, kaže Clarissa.

Ako vaš sistem vrednosti funkcioniše za vas, pa ako ste okruženi dobrim ljudima koji cene vaše vrednosti, super Mesec daće vam dokaze za to.

Preuzeto sa: sensa.rs/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)