Italija razbila Tursku, danas tri utakmice

Italija je na otvaranju Europskog prvenstva u Rimu u okviru prvog kola grupe A pred oko 17.000 navijača deklasirala Tursku rezultatom 3:0.

Talijani, koji su na EURO otišli kao prvoplasirani iz naše kvalifikacione grupe, su domiranili tokom svih 90 minuta, imali čak 24 udarca, dok su Turci uputili samo tri udarca prema golu domaćina. U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Talijani poveli u 53. minuti autogolom Demirala. Immobile je u 66. minuti udvostručio prednost, a konačnih 3:0 postavlja Insigne u 79. minuti susreta.

Danas nas očekuju nova uzbuđenja. Na teren će danas i jedni od favorita prvenstva – Belgijanci, koji će večeras od 21 sat igrati protiv Rusije i to u Sankt Petersburgu pred nešto više od 30.000 navijača.

Prije ovog meča u Rusiji biće odigrana još dva, a današnji program će od 15 sati otvoriti Vels i Švicarska utakmicom koja će se igrati u Bakuu. Ove dvije selekcije će se s Turskom boriti za drugo mjesto u grupi A.

Takmičenje u grupi B će od 18 sati otvoriti Danska i Finska na Parken stadionu u Kopenhagenu. U kvalitete Danaca smo se mogli uvjeriti prije sedam dana u meču s Bosnom i Hercegovinom, kada su Eriksen i družina Zmajeve porazili sa 2:0.

Na Parkenu će biti nešto manje navijača nego u Bakuu i St. Petersburgu. Dozvoljeno je prisustvo do 25.000 gledatelja.

Grupa A:

15:00 Vels – Švicarska

Grupa B:

18:00 Danska – Finska

21:00 Belgija – Rusija


 

Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)