Simpsonovi najuspješnija serija u historiji televizije

Foto: Google Foto: Google

Sada već kultna serija "Simpsonovi" nije još ni na pola puta do završetka svoje 28. sezone, a američka televizija Fox naručila je 29. i 30. sezonu ove animirane serije, koja je jedna od najuspješnijih i najcjenjenijih u historiji televizije. Prema njihovoj narudžbi, ove sezone bi trebalo da budu gotove za 2018. i 2019. godinu.

To znači da će Homer, Marge, Bart, Lisa i Megi dobiti 669 epizoda i postati serija sa najvećim brojem epizoda u istoriji i time oboriti rekord serije "Miris baruta" (Gunsmoke), koja je imala 635 epizoda. "Eto ti, 'Mirisu baruta'. Igubio si trku koju nisi ni znao da trčiš", pisalo je u izjavi Homera Simpsona koja je puštena od strane Fox televizije. Prva epizoda o avanturama porodice Simpson prikazana je u decembru 1989. godina, a sada se emituju epizode iz 28. sezone.

Serija je na početku privlačila po oko 15 miliona gledalaca po epizodi. Rekordna gledanost je bila s 33 miliona ljudi za epizodu "Barts Gets an F" u oktobru 1980. godine, ali je gledanost narednih epizoda opala. Serija je popularna u cijelom svijetu i ima značajan uticaj na pop-kulturu.

Snimljen je i istoimeni dugometražni film koji je premijerno prikazan 2007. U seriji koja ne robuje pravilima o političkoj, niti bilo kakvoj drugoj korektnosti, pojavljivali su se glasovi poznatih ličnosti, kao što je bivši britanski premijer Toni Bler i vlasnik Foxa Rupert Merdok, ali se parodija ponekad i nije dopala nekim slavnim ličnostima.

Preuzeto sa: federalna.ba/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)