Printaj ovu stranu

NAJBOLJI HIGHLIGHTERI IZ DROGERIJA

Foto: journal.hr Foto: journal.hr

Naglasiti i osvijetliti ono najbolje na licu nikada nije bilo popularnije, pa je tako jedan od najtraženijih make up proizvoda posljednjih sezona postao highlighter. Upravo u njemu leži tajna svježeg i svjetlom okupanog tena, kojem svi težimo u zimskim mjesecima, kada naša koža ima tendenciju gubitka svog prirodnog sjaja.

Svjetlost i svježinu potrebno joj je nadomjestiti, a ponekad je ključ uspjeha upravo u make upu, kojim barem izvana možemo stvoriti iluziju radijantnog tena. Highlightere danas nalazimo u niz varijacija na temu – kremastim ili puderastim formulama i stickovima, te njima naglašavamo određene, povišene zone lica na koje svjetlost inače i prirodno pada. To su primjerice jagodice obraza, kost obrve, sredina čela, most nosa, kupidov luk i sredina brade, a tehnika njihova naglašavanja, odnosno highlighta sada je poznata kao strobing.

Drogerijski highlighteri 2

Strobingom stvaramo iluziju visokih jagodica obraza i definiranih crta lica, s blistavim finishem za koji su zaslužne sitne i suptilne čestice highlightera, koje reflektiraju svjetlost i zonama koje naglašavamo daju suptilan i nježan sjaj. Pri izboru highlightera, bitno je odabrati pravu nijansu za svoj ton kože. Vodite se time da svijetla koža voli meke bijelo-zlatne i šampanj tonove highlightera, ona srednje tamna voli roskaste i breskvaste tonove, maslinasta koža zlatne, a sasvim tamna koža tonove terakote.

Drogerijski highlighteri 3

U obilju proizvoda koji se trenutno nude, nije neobično da se nađete u nedoumici, kao i da si postavite pitanje koje većina postavlja, a to je koja je razlika između highlightera i iluminatora. Vrlo malena, jer oba proizvoda imaju istu funkciju akcentiranja, no highlighter nećete nanositi po cijelom licu (kako biste izbjegli mastan i neuredan dojam), već na točno određene, gore navedene točke lica, dok iluminator, koji je najčešće u tekućem obliku, možete pomiješati s tekućim puderom i na taj način dobiti podlogu sa svjetlucavim česticama, koja se nanosi na cijelo lice i naposljetku rezultira onim suptilnim, zdravim sjajem koji kao da dolazi iznutra.

Znamo da high end ponuda nudi mnogo odličnih highlightera/iluminatora, no dobra je vijest i da drogerijska ponuda nimalo ne zaostaje. Koji su proizvodi za stvaranje highlighta najpopularniji među publikom, a istovremeno i cijenom pristupačni, donosimo u nastavku.

Foto: IMaxTree

Preuzeto sa: journal.hr/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)