Danas prvi meč polufinala Kupa: Borac favorit, u Klisu se naduju čudu

Prva utakmica polufinala Kupa BiH odigrat će se danas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje Borac dočekuje ekipu Klisa.


Domaćin je favorit protiv federalnog drugoligaša, ali Banjalučani naglašavaju kako neće potcijeniti današnjeg rivala.

“Unaprijed dobivene utakmice jesu najteže, ali nećemo tako razmišljati. Nećemo potcijeniti protivnika, dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat za revanš i nastavimo seriju dobrih rezultata”, rekao je  fudbaler Borca Dejan Meleg.

“Imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita. Nemamo puno informacija o njima, raspitivali smo se malo kod prijatelja. Imaju u svojim redovima igrača koje ne smijemo potcijeniti. Mi trebamo ipak biti fokusirani na sebe da odradimo svoje zadatke, istrčimo utakmicu maksimalno, rekao je trener Borca Marko Maksimović

S druge strane, fudbaleri tima iz Buturović Polja igraju historijski meč i nadaju se čudu. To im niko ne može oduzeti.

"Ja mogu obećati borbu i zalaganje mojih igrača u te dvije utakmice. Pokazali smo da se možemo nositi sa jačima, a u Kupu se uvijek desi neko čudo, manji klubovi izbace puno bolje i jače, pa se tako i mi nećemo predavati. Moramo vjerovati u sebe, znamo ko je Borac, znamo njihovu bogatu tradiciju i kakav je to tim. Ovo je polufinale Kupa i siguran sam da će dati sve od sebe da dođu do finala", rekao je trener FK Klis Nedim Nino Kudra.

Susret počinje u 18 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1. Revanš se igra 21. aprila na stadionu Rođeni.

Sutra u 14 sati na rasporedu je polufinalni obračun Tuzla Cityja i Sarajeva.


Enver Nimanović

ocijeni
(1 glas)