Održan sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica Općine Konjic o Nacrtu Budžeta za 2021.g.

Predsjednici 16 mjesnih zajednica i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, sa saradnicima danas su u cilju provođenja kvalitetnih priprema za Nacrt Budžeta Općine Konjic za 2021.g. održali drugi sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica i ovom prilikom razmatrali potrebe mjesnih zajednica i realne mogućnosti za realizaciju nephodnih infrastrukturnih projekata na području općine Konjic.

-Bila je ovo prilika da predsjednike mjesnih zajednica upoznamo sa planiranim stavkama u Nacrtu Budžeta i ono što ih je najviše interesovalo jesu aktivnosti koje će se odvijati na njihovom području s ciljem poboljšanja uslova života- kazao je načelnik Ćatić.

- Rasprave koje su vođene na ovom radnom sastanku su bile kvalitetne i čulo se mnogo novih ideja i prijedloga, koji će unaprijediti rad mjesnih zajednica – kazao je Behir Balić predsjednik Mjesne zajednice Centar, koji je naglasio kako je ovo jedan novi početak rada i djelovanja mjesnih zajednica u interesu svih građana općine Konjic.

Ramo Trnka, predsjednik Mjesne zajednice Bjelimići kazao je kako je riječ o dobroj praksi redovnih sastanaka, koji su kako je naveo, dobra prilika da se čuju prijedlozi i ideje predstavnika svih mjesnih zajednica na jednom mjestu i usaglase stavovi za dalje djelovanje.


Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)