
Konobar je podijelio šta ga najviše ljudi kod gostiju koji mu dođu u ugostiteljski objekat zbog jedne navike koja mu otežava posao.
Mnogi gosti pokušavaju pomoći stavljanjem ostataka hrane u šolje, no to komplikuje čišćenje jer ostatci hrane ostaju zalijepljeni na unutrašnjosti šolje.
U svojoj viralnoj objavi, španski konobar je objasnio: “Znam da to radite kako biste nam pomogli, ali pogledajte ovo. Ako želite pomoći, ostavite ostatke na tanjuru, a mi ćemo ih bez problema odnijeti u kuhinju.”
Mnogi gosti su bili iznenađeni da su svojim postupkom zapravo otežavali posao konobarima, a neki su se čak izvinjavali, rekavši da to više neće raditi.
Prema anketi, 53 posto konobara smatra da najviše smetaju gosti s lošim manirima, dok slijede oni koji neuljudno škljocaju prstima i bučna djeca.
Unatoč svim prigovorima, konobari smatraju da su napojnice i upoznavanje novih ljudi glavne prednosti ovog posla.