BiHSportVijesti

Zmajevi večeras u Mejdanu protiv viceprvaka Evrope

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras pod svodom tuzlanskog Mejdana dočekuje Francusku, u sklopu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Obje reprezentacije u prvom kolu su bile uspješne. Naš Zmajevi su slavili na Kipru (66:99), dok su moćni Trikolori u Brestu savladali Hrvatsku (73:61).

“U toj utakmici protiv Hrvatske, francuski igrači od kojih se očekivalo da daju veći broj poena imali su veoma loš procenat šuta. To ne znači da će protiv nas igrati na takav način. To je ogromna prednost francuske ekipe, jer ima barem sedam-osam košarkaša koji mogu da ostvare 20 poena po utakmici. Bit će veoma teško, jer ako zatvorite nekoliko vrata, još ima vrata odakle može da puše. Ali bez obzira, svaka utakmica nosi svoju težinu. Bitno je da mi nametnemo ono što želimo i da im noć u Tuzli učinimo izuzetno teškom”, kaže bh. selektor Adis Bećiragić.

Šef stručnog štaba večeras će u meč protiv evropskih viceprvaka na parket poslati identičan sastav koji je igrao na Kipru:  Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić, Vojin Ilić i Ismet Sejfić.

S druge strane, francuski selektor Vincent Collet opredijelio se za ovaj tim: Sylvain Francisco, Nadir Hifi, Timothe Luwawu-Cabarot, Andrew Albicy, Gierschon Yabusele, Vincent Poirier, Mathias Lessort, Isaia Cordinier, Jaylen Hoard, Damien Inglis, Matthew Strazel, Paul Lacombe i Juhann Begarin.

Utakmica BiH – Francuska počinje u 19 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 3. Ulazi u dvoranu Mejdan su otvorene od 17 sati.

Slični članci

Back to top button