BiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Potpisivanje ugovora između Caritasa Švicarske i sedam općina i gradova iz Hercegovine

Ceremonija potpisivanja partnerskih ugovora između Caritasa Švicarske i sedam općina/gradova iz Hercegovine održat će se u srijedu, 8. novembra, u hotelu “Mostar” s početkom u 10 sati.

Caritas Švicarske zajedno s partnerskom organizacijom LiNK Mostar realizira trogodišnji projekt RAST čija je ukupna vrijednost dva miliona švicarskih franaka, saopćeno je iz LiNK-a.

Sedam gradova i općina u Hercegovini (Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Mostar, Stolac, Ljubinje i Trebinje) izabrano je za realizaciju prve faze projekta. Sredstva namijenjena općinama i gradovima u okviru ove prve faze iznose 250.000 švicarskih franaka.

Ugovori se odnose na partnerstvo u okviru projekta “Promocija inkluzivnog razvoja ruralnih područja kroz sistemsku tranziciju u Bosni i Hercegovini” (RAST) i definira principe i saradnju na inkluzivnom razvoju ruralnih područja kroz sistemske promjene.

Medijima će se obratiti državni direktor Caritasa Švicarske Daniel Bronkal, direktorica udruženja LiNK Alisa Gekić, te načelnici partnerskih općina/gradova.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button