BiznisKonjicVijestiZanimljivosti

Grad Konjic poziva na informativnu sesiju o energijskoj efikasnosti u stambenom sektoru

Konjic, 06.11.2023. – Grad Konjic, u suradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “Dekarbonizacija stambenog sektora” (Residential) koji finansira Švedska, poziva sve građane/ke, kao i druge zainteresirane, uključujući upravitelje zgrada i pružatelje usluga, na informativnu sesiju o energijskoj efikasnosti u stambenom sektoru.

Informativna sesija će se održati u sali gradske uprave Konjic, 08.11.2023. u 14:00 sati.

Na info sesiji će biti predstavljeni rezultati studija energijske efikasnosti i finansijski mehanizmi razvijeni za grad Konjic unutar projekta Residential. Cilj je zajedno stvoriti povoljne okvire za investicije u energijsku efikasnost stambenih objekata.

Također će biti istaknute brojne prednosti energijske efikasnosti, kako za domaćinstva, tako i za zajednicu u cjelini, uključujući očuvanje okoliša, poboljšanje zdravlja, smanjenje potrošnje energije, ostvarivanje ušteda i otvaranje zelenih radnih mjesta.

Pozivamo sve građane/ke da iskoriste ovu priliku i svojim prisustvom doprinesu oblikovanju budućih aktivnosti i prioriteta za izgradnju održivijeg stambenog sektora.

Za više informacija o projektu, molimo posjetite: https://bit.ly/3R2FYpB

Za dodatne informacije o informativnim sesijama, molimo kontaktirajte: 036/712-255

Poziv građanima/kama:

Grad Konjic poziva sve građane/ke da iskoriste ovu priliku i svojim prisustvom doprinesu oblikovanju budućih aktivnosti i prioriteta za izgradnju održivijeg stambenog sektora.

Slični članci

Back to top button