BiHDruštvoKonjicKulturaMagazinVijesti

Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru počinje sutra

Ove se godine održava drugi Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru čime organizatori nastavljaju sa svojom misijom da Bosni i Hercegovini predstave bogato kulturno i umjetničko nasljeđe kako u našoj državi, tako i u dijaspori.

Cilj je približiti kreativnu industriju, prije svega mladima, učenicima i studentima, a onda i svim zainteresiranim osobama i ljubiteljima umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način želi se doprinijeti podizanju svijesti o ulozi kulture i umjetnosti, ali i znanosti i obrazovanja u razvoju bosanskohercegovačkog društva, navodi se najavi festivala.

Ove godine Festival otvara možda trenutno najproduktivniji konjički pjesnik, pisac i prevoditelj s impozantnim brojem književnih dijela – Goran Sarić. Publika će se imati priliku upoznati s njim i njegovim radom u srijedu, 2. augusta, u 20,30 na Ognjištu Herzegovina Lodgesa na Boračkom jezeru.

Od 3. do 10. augusta Herzegovina Lodges će pružiti priliku svim zainteresiranim da posjete izložbu mostarskog slikara Senada Paje Čopelja.

Dodatno, četiri umjetnika iz Nizozemske će 9. i 10. augusta predstaviti svoj multimedijalni projekt AUW Music u muzičkoj, likovnoj i video formi.

FENA

Slični članci

Back to top button