KonjicSport

VAŽNA OBAVIJEST: Pravila ponašanja uoči i tokom utakmice FK Klis – NK Čelik

U skladu s instrukcijama Policijske uprave Konjic i odredbama Propozicija takmičenja i pozitivnih zakonskih propisa, za predstojeću prvu utakmicu doigravanja za plasman u m:tel Prvu ligu FBiH važit će posebna, rigorozna pravila za sve posjetioce.

❌ Zabranjeno je posjedovanje ili konzumiranje alkoholnih pića, narkotičkih sredstava, posjedovanje pirotehničkih sredstava i oružja te unošenje limenki, staklene i plastične ambalaže u prostor gledališta na stadionu uoči, za vrijeme i nakon utakmice. Također, neće biti dopušten ulazak na tribine osobama pod utjecajem alkohola ili opijata.

❌ Zabranjeno je unošenje i isticanje transparenata ili bilo čega drugoga s tekstom, slikom, znakom ili obilježjem koje iskazuje ili potiče nasilje i mržnju na temelju rasne, nacionalne, vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti.

❌ Na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetne po zdravlje. Također neće biti dopušteno unošenje velikih kišobrana (sa špicom) i drugih sličnih predmeta.

❌ Zabranjeno je pjevanje pjesama ili isticanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju i nasilje na temelju rasne, nacionalne, vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti.

❌ Zabranjeno je i unošenje megafona, internih razglasa, sirena i drugih uređaja koji izazivaju buku, nadjačavaju zvanični sistem javnog razglasa i ometaju odigravanje utakmice, kao i uvođenje životinja.

✅ Recimo zajedno “NE!” diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja te se ponašajmo i navijajmo u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima.

????‍♂ Kako bi predstojeći susret prošao u najboljem redu brinut će se više od 90 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, 30 pripadnika zaštitarske agencije Sec One Sarajevo i 20 redara FK Klis.

???? Svim navijačima iz Zenice koji će doći u Konjic želimo dobrodošlicu i uvjeravamo ih da će se osjećati kao kod kuće.

???? Ne štedimo grla i dlanove, a neka na kraju pobijedi fudbal. #fkklis#nkcelik

Slični članci

Back to top button