SportSvijetVijesti

Suze na stadionu: Zlatan Ibrahimović se sinoć povukao iz fudbala

Iako je bilo najavljivano da se oprašta od Milana, Zlatan Ibrahimović se sinoć skroz povukao iz nogometa i tako pomalo iznenadio sve te izazvao tugu pred skoro 80.000 navijača na San Siru.

Ibrahimoviću je sinoć priređen spektakularan oproštaj. Navijači Milana posvetili su mu koreografiju, a svoje minute imao je i prije i poslije utakmice u kojoj su Rossoneri rezultatom 3:1 savladali Veronu i tako okončali sezonu.

Za legendarnog švedskog reprezentativca sinoć nije bilo oproštaja kakvog je želio, onog na terenu. Razlog je teška povreda koja mu je dozvolila da odigra samo četiri utakmice, ali i u njima postigne jedan gol, kojim je postao zvanično najstariji strijelac u historiji Serije A.

Ibrahimović je svoju odluku objavio na terenu i tu izazvao šok i suze cijelog stadiona. Plakali su navijači, pa čak i oni najvatreniji s južne tribine San Sira, ali i njegovi saigrači.

Dok su u suzama bili fanovi, ali i sam Zlatan, svijet su obišli kadrovi u kojima veznjak Milana Sandro Tonali ne može doći do daha.

https://www.facebook.com/watch/?v=1430704107329213

Ibrahimović je mnogo značio nogometu, ali i Milanu za kojeg se može reći da je ostavio najdublji trag i upravo se Milan izdvojio u vrhu Zlatanovih simpatija na kraju karijere.

Šveđanin bi mogao ostati u Milanu na nekoj drugoj funkciji, ali o tome još nema riječi. U prilogu pogledajte kako je izgledalo dok cijeli San Siro plače.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button