DruštvoJablanicaPolitikaVijesti

JABLANICA Potpisani ugovori za projekat “NaturaBosniaHerzegovina

U sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica u utorak 30. 5. 2023. godine,  potpisani su Ugovori sa korisnicima grant sredstava sa područja Općine Jablanica, a u okviru projekta „NaturBosniaHerzegovina“ s ciljem sufinansiranja troskova doprinosa za 6 mjeseci.

Potpisnici Ugovora su  Općinski načelnik Damir Šabanović, direktorica Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Alisa Gekić te predstavnici Udruženja žena „Most“, „Most M“ d.o.o. i obrta „Investing&Consulting“ Jablanica.

U okviru projekta NaturBosniaHerzegovina: zaštićena područja i održivi razvoj kojeg finansira Italijanska agencija za razvojnu saradnju – AICS a implementira italijanska organizacija CISP u saradnji sa partnerima, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK kao jedan od partnera je realizovalo niz aktivnosti na razvoju poduzetničkih inicijativa unutar zaštićenih područja Park prirode Blidinje i Nacionalni park Sutjeska.

Kroz projekat je pružena grant i mentorska podrška za 20 malih proizvođača sa područja Parka prirode Blidinje i Nacionalnog parka Sutjeska, među kojima tri korisnika  sa podrucja Opcine Jablanica.

Projektom su se udružili mali proizvođači sa područja dva parka, te im je omogućeno da rade i urade za sebe ono što najbolje znaju.

Slični članci

Back to top button