DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZabavaZanimljivosti

U SUSRET DANU GRADA KONJICA Najavljujemo bogat jednomjesečni program

U povodu početka manifestacije “Dani grada Konjica”, kojom se obilježava 641. godišnica od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima, danas je u zgradi Gradske uprave Konjic održana press konferencije tokom koje je najavljen bogat jednomjesečni program koji će trajati od 1. 6. do 2. 7. 2023. godine.

Konjičani i gosti Konjica u narednih mjesec dana imat će priliku uživati u raznovrsnim sadržajima za sve generacije. Tokom manifestacije biće upriličeni brojni međunarodni sadržaji koncerti, pozorišne predstave, sportska takmičenja, prijemi za učenike generacije, najuspješnije studente i mnogi drugi.

Manifestacija “Dani grada Konjica” ove godine počinje festivalom za djecu, koji pod nazivom “FUTUREA” organizuje Organizacija OUT OF AREA, koja će konjičkim mališanima omogućiti istinsko uživanje u sklopu 26 radionica, koje priređuju volonteri iz Nizozemske.

Festival “Futurea” biće održan 1. 6. 2023.g. na potezu od parkinga ispred Gradske džamije zaključno sa parkingom uz Gradsku pijacu u terminu od 13 do 16 sati.

Više detalja i informacija donosimo uskoro…

Slični članci

Back to top button